Ştiri locale

Poleiul şi comunicarea deficitară – cauzele ambuteiajului produs marţi pe DN 11

Poleiul şi comunicarea deficitară sunt cauzele care au generat ambuteiajul produs marţi dimineaţă pe DN 11, în localitatea Ozun, este concluzia prefectului judeţului Covasna, Sebastian Cucu, după o şedinţă de lucru cu institiţiile implicate în menţinerea viabilităţii traficului rutier.

Acesta a precizat că maşinile de intervenţie au fost direcţionate în cursul dimineţii spre alte două drumuri, respectiv DN12 şi DN13E, unde au existat solicitări, în condiţiile în care, iniţial, pe DN 11 nu se semnalaseră probleme.

Publicitate

„A fost o problemă de comunicare. Maşinile au plecat pe DN12 şi DN13E, dar la podul de la Ozun s-a creat polei şi s-a produs acel ambuteiaj, cu cele patru tamponări, care au strangulat circulaţia pe DN 11. (…) În cadrul şedinţei de astăzi am analizat situaţia, iar concluzia este că, undeva, a existat un scurt-circuit, o comunicare deficitară la nivelul Secţiei Drumuri Naţionale Sfântu Gheorghe, iar informaţia nu a ajuns la timp. Situaţia s-a deblocat după ce şeful Secţiei a fost informat, dar, după cum spuneam, informaţia a ajuns greu la dânsul. I-am cerut să facă o verificare, să vedem unde s-a produs blocajul, ca să nu se mai repete”, a declarat prefectul Sebastian Cucu.

În urma problemelor apărute, marţi, în trafic, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna a amendat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere-secţia Drumuri Naţionale Sfântu Gheorghe cu suma de 6.090 de lei.

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale Sfântu Gheorghe, ing. Cristian Drincă, a susţinut că a fost o problemă punctuală şi că toate bazele de deszăpezire sunt pregătite pentru iarnă şi vor asigura permanenţă începând cu data de 1 noiembrie, dată de la care va intra în funcţiune şi un dispecerat cu program permanent pe timpul sezonului rece.

Printre altele, acesta a mai spus că pentru întreţinerea drumurilor au fost asigurate 3.500 de tone de sare şi au fost montate 3.880 metri de parazăpezi, cu 700 de metri mai mult decât anul trecut, care vor fi amplasate în mai multe zone critice pe DN 10, 11, 12 şi 13E.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio