Ştiri

Pokemon Go, jocul care a isterizat planeta, s-a lansat oficial in Europa

Jocul Pokemon Go a devenit un fenomen global, chiar daca n-a fost lansat inca in toata lumea. Iar de miercuri a fost lansat, oficial, si in Europa.

Saptamana trecuta, Nintendo a lansat jocul in Australia, Noua Zeelanda si Statele Unite. A devenit una dintre cele mai descarcate aplicatii din lume, cu milioane de instalari in cateva zile. A depasit chiar aplicatii precum WhatsApp si Instagram si concureaza cu Twitter.

Publicitate

De miercuri, jocul este disponibil, oficial, in Germania, scrie The Verge. Acest lucru inseamna ca in curand se va lansa si in tara noastra, asa ca sa nu te miri daca prietenii tai stau cu nasul in telefon mai mult decat de obicei.

Ce e Pokemon Go

Pokemon Go ii pune pe jucatori sa se plimbe pe strazi reale in cautare de pokemoni. Cu ajutorul unui modul de realitate augmentata, jucatorii vad pokemonii din joc in viata reala prin intermediul camerei.

In toata lumea, numeroase constructii sau locuri publice au fost marcate drept campuri in care pot fi gasiti pokemonii, iar apoi antrenati si plasati in lupta cu cei ai altor utilizatori.

Aplicatia – care este accesibila atat de pe Android, cat si de pe iOS – functioneaza pe acelasi principiu ca jocurile lansate la inceput, doar ca Pokemon GO ii atribuie un rol in lumea reala utilizatorului si il ghideaza prin imprejurimi.

Publicitate
Publicitate
banner we radio