Ştiri

Pokemon Go ar putea fi interzis în școlile din România

Pokemon Go ar putea fi interzis în România, cel puțin în unitățile de învățământ de la noi din țară, potrivit unor surse citate de Libertatea.

Isteria Pokemon Go a cuprins România încă dinainte de a fi lansat oficial la noi în țară. Jocul a fost dezbătut și intens mediatizat, dar și foarte prost înțeles, în special de către unele persoane publice. Așadar, propunerea unor parlamentari de a interzice Pokemon Go în școlile din România nu ar trebui să șocheze pe nimeni.

Sursele parlamentare citate susțin că interzicerea Pokemon Go în România – cel puțin în școlile și liceele românești – va fi cerută Guvernului înainte de 12 septembrie, ziua începerii anului școlar.

”Atât timp cât sunt la școală, elevii nu trebuie să aibă altă preocupare decât învățătura. Cum febra asta a pokemonilor i-a cuprins pe copii noștrii, tare mă tem că nu vor mai fi atenți la lecții, ci vor fugi non stop după acești pokemoni. O să-i vedem sărind peste bănci, catedră sau, Doamne ferește, pe geam să prindă acele prostiuțe. Nu este normal, de aceea vom cere ministrului interzicerea acestui joc atâta timp cât copii sunt la școală”, ar fi declarat sursele Libertatea.

Aparent, autoritățile sunt atât de înspăimântate că elevii s-ar putea plimba cu ochii în telefon prin curtea școlii în timpul pauzelor încât cei care nu respectă decizia parlamentarilor de a interzice Pokemon Go în școlile din România ar putea fi penalizați aspru.

Mai exact, elevii se vor trezi cu nota scăzută la purtare și chiar exmatriculați sau amendați, iar sursele spun că cei aflați la conducerea școlilor care nu au interzis Pokemon Go vor fi amendați sau excluși din învățământ.

Măsura de a interzice Pokemon Go în școlile din România este una absurdă și imposibil de pus în practică. Cu toate că, teoretic, s-ar putea bloca accesul la serverele Niantic pe rețelele WiFi din școli și licee, cantitățile enorme de trafic de date în 3G și 4G puse la dispoziție de către operatori ar facilita accesul la aplicație.

Singura modalitate de a-i opri pe copii din a se juca (cel puțin în pauzele de la ore) ar fi supravegherea lor continuă.

Unitățile de învățământ nu ar fi singurele din România în care s-ar interzice Pokemon Go. Conducerea combinatului siderurgic din Galați a interzis, săptămâna trecută, jocul Pokemon Go în interiorul unității, deoarece acesta ”nu este compatibil cu activitatea din interiorul societății”.

(playtech.ro)

Publicitate
banner we radio