Ştiri locale

Poezie, teatru, film și muzică în noiembrie la Teatrul Andrei Mureşanu

Cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie vine în întâmpinarea publicului iubitor de teatru din Sfântu Gheorghe cu două spectacole care au cucerit auditoriul încă de la primele reprezentații programate de Teatrul Andrei Mureșanu. Este vorba despre „Colibri și „Sfântul din Sfântu Gheorghe.

Lansat la începutul anului, spectacolul „Colibri, ai cărui protagoniști sunt Sebastian Marina și Ion Fiscuteanu Jr., este o punere în scenă a unor aspecte de viață dramatice, în care fiecare dintre noi se regăsește într-o formă sau alta, dar care sunt prezentate cu un umor remarcabil. Plasați într-o lume parcă robotizată, în care empatia și comunicarea reală sunt interzise de un sistem găunos, cei doi actori subliniază cu talent absurdul unei societăți de consum, axate pe profit și pe o serie de non-valori poleite cu strălucirea valorilor care contează pentru umanitate.

Publicitate

După o perioadă de absență de pe scena Teatrului Andrei Mureșanu, spectacolul „Sfântu din Sfântu Gheorghe revine spre bucuria publicului care și-a exprimat în repetate rânduri dorința de a revedea această montare, care vorbește deschis despre locurile și particularitățile din municipiu, prezentate din perspectiva dramaturgului Peca Ștefan și a regizoarei Ana Mărgineanu, două persoane din afară, care au pus în scenă propria imagine despre ceea ce au perceput în oraș.

Fiind un spectacol complex, „Sfântul din Sfântu Gheorghe are și o distribuție pe măsură, compusă din Claudia Ardelean, Fatma Mohamed, Elena Popa, Camelia Paraschiv, Ion Fiscuteanu Jr., Sebastian Marina și Daniel Rizea actori ai TAM, care apar pe scenă alături de colaboratorii Fekete Zsolt și Gulácsi Zsuzsanna. Coregrafia este semnată de Andreea Duță, iar Éltes Áron este cel care a creat muzica spectacolului.

Colibri va putea fi urmărit miercuri, 18 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare, pe gradene, unde sunt disponibile 80 de locuri. În același spațiu, cei ce doresc să revadă „Sfântul din Sfântu Gheorghe, unul dintre cele mai aplaudate spectacole montate la TAM, vor putea reveni la teatru joi, 19 noiembrie, de la ora 19.00.

Biletele pot fi achiziționate de la Biroul de Organizări Evenimente din centrul orașului, de la Casa de bilete a teatrului precum și online. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar un bilet cu reducere, de care beneficiază elevii, studenții și pensionarii, costă 7 lei. Montările sunt incluse și în oferta de abonamente TAM, care cuprinde 10 spectacole din stagiunea 2015/2016 și care costă 100 de lei.

Pe lângă cele două reprezentații de succes, Teatrul Andrei Mureșanu a pregătit pentru ziua de 22 noiembrie un eveniment editorial denumit Aer de București, care îi vizează pe iubitorii de jazz, artă și poezie. Manifestarea va avea loc la clubul Di Stefano, de la ora 19.00, când Mike Godoroja & BlueSpirit vor încânta auditoriul cu acorduri calde de blues și jazz. Show-ul muzical va fi urmat de o sesiune de autografe oferite de autorii cărții și ai celor două filme documentare care vor aduce la Sfântu Gheorghe atmosfera Bucureștiului cultural. La eveniment vor participa invitați de marcă ai lumii culturale precum poetul și jurnalistul Dan Mircea Cipariu, actrița Ioana Crăciunescu, poetul Florin Iaru și artistul vizual Mihai Zgondoiu.

Aer de București este un proiect editat de Asociația Cultur Art și Editura Tracus Arte, cu sprijinul financiar al AFCN.

Teatrul Andrei Mureşanu

– Biroul de presă –

Publicitate
Publicitate
banner we radio