Ştiri locale

PNRR: Primăria Covasna cumpără 25 de insule ecologice digitalizate

Primăria Covasna a obținut o finanțare în valoare de 250.000 de euro (peste 1,2 milioane de lei) prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în vederea achiziționării a 25 de insule ecologice  digitalizate, pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Primarul stațiunii, Gyerő József, a precizat că fiecare insulă va fi compusă dintr-un ansamblu de cinci containere pentru colectarea celor 5 fracții de deșeuri, respectiv biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic-metal și hârtie-carton.

Publicitate

Potrivit edilului, insulele vor fi amplasate în 16 locații diferite din stațiunea Covasna și vor fi prevăzute cu acces digitalizat şi un sistem de monitorizare a cantităţilor şi tipurilor de deşeuri depozitate de fiecare utilizator.

„Vineri am semnat contractul de finanțare, în valoare eligibilă de 250.000 euro (1.229.875 lei) + TVA, prin care vom achiziționa 25 de insule supraterane încasetate, cu câte 5 bucăți de containere de 1,1 mc., pentru cele 5 fracții de deșeuri. Insulele vor fi amplasate în 16 locații diferite din oraș, în zonele blocurilor de locuit, și vor înlocui punctele de colectare existente. Accesul la containere se va face utilizând cartele digitale. În continuare, orașul are obligația să construiască platformele de susținere a containerelor și să racordeze locațiile la curentul electric și rețeaua de internet”, a transmis Gyerő József.

Potrivit primarului, perioada de implementare a proiectului nu va depăși data de 31 decembrie 2024, iar după recepție, insulele vor fi gestionate de către operatorul local de salubritate Gos-Trans-Com.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio