Ştiri

PNL, decizie în unanimitate: Nicolae Ciucă, propunerea de prim-ministru

Liderii PNL s-au reunit, joi, de la ora 14:00, în ședința Biroului Executiv Național pentru a stabili numele premierului. Înaintea ședinței, miercuri seara, președintele PNL Florin Cîțu și prim-vicepreședinții partidului au avut o discuție la sediul din Modrogan, în care conducerea restrânsă a încercat să îl convingă pe Cîțu să deblocheze negocierile cu PSD și să propună un premier liberal acceptat de social democrați. 

Liberalii au votat în unanimitate, în ședința BEX, propunerea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru. Propunerea ar fi fost făcută chiar de președintele partidului Florin Cîțu, susțin surse participante la ședință. De la ora 16, PNL și PSD reiau negocierile pe programul de guvernare. Negocierile vor fi conduse chiar de Nicolae Ciucă.

Publicitate

Potrivit unor surse din conducerea partidului, Florin Cîțu ar urma să facă un pas în spate, după ce în ultimele săptămâni a forțat în negocieri numirea sa la șefia guvernului.

PNL urmează să se întâlnească cu PSD la ora 16.00 pentru a negocia numele viitorului premier. Liderii liberali au mai votat ca Nicolae Ciucă să facă parte din echipa de negociere în calitate de premier desemnat. Ciucă și-a depus mandatul după prima nominalizare, când nu a reușit să strângă o majoritate pentru a forma un guvern minoritar în jurul PNL.

PSD l-a votat, miercuri, pe Marcel Ciolacu drept propunerea partidului pentru funcția de premier.

Negocierile dintre PNL și PSD sunt aproape finalizate pe programul de guvernare, însă cele două partide trebuie să își împartă ministerele în viitorul guvern, după stabilirea premierului.

Dacă liberalii stabilesc astăzi numele prim-ministrului, președintele Klaus Iohannis ar urma să cheme partidele la consultări zilele următoare. Guvernul PSD-PNL-UDMR ar urma să primească votul de învestitură săptămâna viitoare.

Publicitate