Ştiri locale

VIDEO. PNL Covasna: „Nu am făcut blat cu UDMR în proiectul balaurului din centru”

Conducerea PNL Covasna a precizat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu a „făcut blat” cu UDMR în ce priveşte proiectul de reamenajare a pieţei centrale din Sfântu Gheorghe şi că este de acord cu acesta, cu condiţia ca viitoarea colină de pământ, ce va fi ridicată aici, să nu obtureze vizibilitatea statuii voievodului Mihai Viteazul.

„Nu ne opunem proiectului, singurul lucru pe care îl dorim este ca acea colină de pământ care va fi ridicată să nu aibă o înălţime exagerată şi să acopere grupul statuar. Deci, suntem de acord, cu condiţia ca vizibilitatea statuii să fie protejată”, a declarat preşedintele PNL Covasna, Codruţ Opaiţ.

Co-preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Cosmin Boricean, a menţionat că liberalii „nu au făcut blat cu UDMR”, aşa cum insinuează unii adversari politici, care încearcă să le „facă agenda”.

Candidatul PNL Covasna pentru Camera Deputaţilor, Corina Bote, a declarat că autorităţile locale ar trebui să organizeze o dezbatere publică pe tema noului PUZ şi să ţină seama de părerile şi propunerile venite din partea cetăţenilor.

Gheorghe Tabalai, aflat pe primul loc pe lista PNL Covasna pentru Senat, a menţionat că poziţia sa este diferită faţă de cea a colegilor săi, fiind de părere că autorităţile locale ar trebui să renunţe la acest proiect care separă, printr-o uriaşă movilă de pământ, cele două pieţe aflate în zona centrală.

„Dacă tot e subiectul zilei şi s-a insistat atât de mult ca acesta să fie adus în campania electorală pentru alegerile parlamentare am să vă spun că eu militez pentru normalitate în comunitate şi îmi doresc ca Piaţa Libertăţii să fie o continuare a Pieţei Mihai Viteazul, deci îmi doresc să existe o legătură şi continuitate între cele două pieţe, fără nicio delimitare. Asta ar reflecta încă o dată buna convieţuire dintre etniile română şi maghiară din judeţul Covasna”, a spus Gheorghe Tabalai.

Proiectul de reamenajare urbanistică elaborat de Primăria Sfântu Gheorghe prevede extinderea spaţiului verde prin amenajarea unei coline de pământ în faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean Covasna, care, în viziunea arhitecţilor, simbolizează „trupul pietrificat al balaurului” răpus de Sfântul Gheorghe, patronul spiritual al oraşului.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că „logica” acestui proiect este de a delimita urbanistic cele două pieţe alăturate care au stiluri arhitecturale diferite, respectiv Piaţa Libertăţii, recent reabilitată, şi Piaţa Mihai Viteazul, care are un „stil comunist”.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio