Ştiri locale

PNL Covasna cere prefectului explicații despre despăgubirile sinistraților din Lunca Mărcușului

Partidul Național Liberal (PNL) Covasna a soliciat public prefectului județului Covasna, Sebastian Cucu, explicații despre modul în care au fost selectate pentru plata despăgubirilor dosarele sinistraților din Lunca Mărcușului, afectați de viiturile din vara acestui an. 

Potrivit conducerii PNL Covasna, în luna iulie reprezentanții Guvernului „s-au perindat prin localitate, au constatat, au calculat, au plecat și au uitat cu totul de promisiunile făcute”, astfel că majoritatea dosarelor anchetelor sociale au rămas nerezolvate în pragul sezonului rece.

Publicitate

„Am sesizat în urmă cu o lună această situație, faptul că au fost întocmite 63 de dosare pentru ajutoare de urgență din care până astăzi doar 7 au fost plătite. Pe ce criteriu au fost selectate la plată dosarele nici autoritățile locale nu știu, viceprimarul comunei Dobârlău spune că nu există nici o informare din care să reiasă de ce au fost despăgubiți doar anumiți cetățeni și nici dacă pe viitor se vor mai face și alte plăți”, a transmis președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian.

Acesta spune că a primit o nouă sesizare din partea locuitorilor din Lunca Mărcușului, care se tem că nu vor mai beneficia de despăgubiri, și solicită prefectului Sebastian Cucu să prezinte situația dosarelor anchetelor sociale și să îi informeze pe cetățeni dacă centralizatoarele cu titularii ajutorului de urgență au fost aprobate de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

„Solicităm Prefectului județului Covasna să informeze populația cât din totalul de 6 milioane de lei aprobați conform Hotararii 480/2018 pentru despăgubirile pagubelor provocate de inundațiile din iunie-iulie 2018 au ajuns în județul Covasna, știut fiind că acest județ a fost cel mai afectat”, mai transmite conducerea PNL Covasna.

Contactat telefonic, prefectul Sebastian Cucu a precizat că instituția pe care o conduce va prezenta în curând un punct de vedere detaliat legat de acest subiect.

Publicitate
banner we radio