Ştiri locale

PNL Covasna acuză Prefectura şi ISU Covasna de lipsă de comunicare

UPDATE!

În replică, prefectul judeţului Covasna, Iulian Todor, a declarat pentru Aagerpres că informaţiile importante pentru cetăţeni au fost transmise prompt şi e de părere că reproşurile formulate de conducerea PNL ar trebui puse în contextul apropierii campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Publicitate

„Eu consider că am avut o deschidere destul de promptă şi am reuşit, din punctul meu de vedere, să transmitem întotdeauna informaţiile stricte care erau de necesitate urgentă pentru toţi cetăţenii. Am luat toate măsurile, mă rog, există un punct de vedere al domnului preşedinte Floroian Olimpiu, dar eu cred că este un punct de vedere personal al dumnealui şi probabil că nu s-a consultat îndeajuns sau nu cunoaşte agenda Prefecturii, cu toate că aici sunt doi subprefecţi care sunt sub tutela dumnealui şi că ar trebui să cunoască mai profund activitatea Instituţiei Prefectului. Am impresia că, totuşi, s-a demarat o campanie electorală mai repede decât ar fi normal, altfel nu pot să înţeleg acest fenomen. (…) Este clar că suntem într-o creştere alarmantă a numărului cazurilor de infectări cu noul coronavirus la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe, luptăm împreună cu toate autorităţile şi toată Instituţia Prefecturii, nu doar prefectul. (…) Eu înţeleg că eforturile sunt comune şi noi facem, într-adevăr, politica Guvernului, programul de guvernare pentru a limita răspândirea acestei virus şi căutăm să găsim măsurile cele mai adecvate pentru a ieşi din pandemie”, a declarat prefectul Iulian Todor.

______________________

Ştirea iniţială:

Într-un comunicat de presă semnat de preşedintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian, liberalii covăsneni critică Prefectura şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru lipsă de comunicare despre situaţia pandemiei în judeţ.

Redăm mai jos comunicatul de presă semnat de preşedintele PNL Covasna:

Creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19 în județul Covasna din ultima vreme a generat un val de îngrijorare și de întrebări din partea populației. Acestea se amplifică, odată cu mesajele RO-Alert venite din partea ISU, care nu conțin însă informații concrete legate de rata de infectare, numărul de teste efectuate, măsurile luate de autorități etc

Este de datoria autorităților locale, în frunte cu instituția Prefectului, dar și cu conducerea ISU, de a informa permanent, transparent, concret și în detaliu, populația, cu privire la modul în care pandemia evoluează. Hotărârile CJSU trebuie explicate, detaliate, iar instituțiile trebuie să fie deschise la dialog cu presa și populația, pentru ca informația să fie recepționată corect și înțeleasă. Cifrele privind răspândirea virusului trebuie detaliate la nivel de localități, gradul de incidență și nivelul de testare fiind prezentat transparent și constant.

Partidul Național Liberal, filiala Covasna, face un apel în acest sens, către instituția Prefectului, dar și către conducerea județeană a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, prin care solicită un plus de transparență, comunicare și dialog din partea acestora.

Înțelegem că sunt vremuri solicitate pentru aceste instituții, dar considerăm că informarea publicului și a presei, clarificarea tuturor aspectelor neclare și dialogul sunt cel puțin la fel de importante precum măsurile concrete pe care aceste instituții le iau. De asemenea, populația trebuie să cunoască cazurile sau focarele existente în instituții publice în județ și modul în care acestea influențează activitatea curentă a acestora.

În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, instituția Prefectului are obligația de a informa consecvent și transparent populația, dar și de a dialoga cu presa, de a răspunde întrebărilor, de a clarifica, explica și justifica hotărârile luate, precum și de a prezenta modul în care acestea sunt puse în aplicare și respectate. Conferințele de presă, cu deschidere la întrebări și oferirea de răspunsuri pe înțelesul populației, sesiunile video interactive pe internet sau o disponibilitate crescută la a răspunde întrebărilor venite din partea populației sau a presei, sunt recomandate și binevenite!

(Stelian Olimpiu Floroian,
Președinte PNL Covasna)

Publicitate
banner we radio