Ştiri locale

Plan ambiţios de investiţii pentru Gospodărie Comunală în acest an

În anul 2022, Gospodărie Comunală SA a început un plan de investiții în valoare de 9,8 milioane de lei, care în acest an a crescut la valoarea „foarte ambițioasă” de 54 de milioane de lei, potrivit directorului societății, Kozsokár Attila, care a precizat că cea mai mare parte a acestei sume ar trebui să provină, în principal, din fonduri europene.

„Bugetul este stabilit pe trei piloni: din fondul propriu de investiții și din contractele încheiate cu diferite primării, am alocat 9,1 milioane de lei pentru lucrări în toate orașele care aparțin de noi. Pentru a putea remedia problemele de zi cu zi, conductele sparte și lucrările minore de înlocuire, trebuie să achiziționăm echipamente suplimentare, în principal utilaje și câteva generatoare, investiții care, conform estimărilor noastre, se ridică la 4,3 milioane de lei. Principalul element din proiecțiile noastre îl reprezintă cele 5 licitații despre care am vorbit mai devreme și a căror valoare cumulată este de 40,9 milioane de lei”, a explicat Kozsokár Attila, prezentând principalele obiective ale operatorului regional.

Publicitate

Directorul a mai precizat că aceste sume vor reprezenta o certitudine odată cu anunțarea proiectelor declarate câștigătoare, însă majoritatea proiectelor depuse de companie au șanse mari să obțină finanțare.

„Avem impresia că acum și evaluarea cererilor este blocată, de exemplu, am depus în urmă cu două luni cererea de finanțare care vizează digitalizarea, respectiv controlul și citirea de la distanță a contoarelor, dar nu am primit niciun răspuns în acest sens. Nu este foarte corect, deoarece îndeplinim criteriile pentru această finanțare iar investițiile sunt necesare. Sperăm să primim un răspuns în curând”, a declarat Kozsokár Attila.

După cum se știe, în urmă cu câțiva ani compania și-a mutat sediul central din Sfântu Gheorghe, în Parcul Industrial de la Câmpul Frumos, și tot atunci a fost lansată ideea construirii unei noi clădiri care să găzduiască atât birouri, cât și utilaje. Construcția noului complex avansează bine și cel mai probabil recepția va avea loc în luna iulie. Costurile de construcție au crescut din cauza crizei actuale, astfel că după ajustarea prețurilor valoarea lucrărilor ar putea crește chiar și cu până la 1 milion de lei față de totalul inițial de 6,7 milioane de lei.

Gospodărie Comunală SA

Biroul de presă

Publicitate
banner we radio