Ştiri locale

Pista de biciclete de pe malul Oltului va fi terminată în vara anului viitor

Pista pentru biciclete în lungime de 7 kilometri, care se construieşte în municipiul Sfântu Gheorghe, de-a lungul Râului Olt, va fi terminată în vara anului viitor, potrivit autorităţilor locale.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a precizat că au fost montate bordurile şi o parte dintre stâlpii fotovoltaici care vor ilumina pista de biciclete, pe care se va putea circula din localitatea Chilieni până la Arena Sepsi.

Publicitate

„Cei 7 kilometri de pistă de biciclete de-a lungul Râului Olt vor putea fi folosiţi şi după lăsarea întunericului. Mai multe porţiuni au fost deja dotate cu stâlpi de iluminat fotovoltaici, astfel încât veţi putea pedala până la Sepsi Arena sau la stadionul OSK pentru meciurile de seară, dar va deveni şi un traseu bun pentru a pedala după lăsarea întunericului. Lucrările avansează bine, iar mult aşteptata pistă de biciclete ar trebui să fie gata în vara anului viitor”, a scris primarul Antal Arpad, pe pagina sa de Facebook.

Pista a fost realizată din fonduri europene în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, care mai cuprinde, printre altele, construirea unui nou pod pietonal şi pentru biciclete peste Râul Olt, în locul celui vechi, care a fost demolat.

Lucrările la noul pod vor face, practic, legătura între cartierele Oltului şi Gării.

„Noul pod va face traficul mai uşor, mai rapid şi, nu în ultimul rând, mai ieftin: nu se mai pierd timp şi kilometri preţioşi pe jos, nu mai cheltuim bani pe maşini şi nu mai stăm în ambuteiaje. Le vom face, aşadar, viaţa mai uşoară celor care merg pe jos sau cu bicicleta între Gară şi cartierul Oltului, dar şi celor care vin din localităţile învecinate”, a mai scris primarul pe reţeaua de socializare. 

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio