Sport

Pilates este antrenamentul perfect. Trebuie să-l încerci!

Peste 25 de milioane de persoane practică la ora actuală o formă de sport în trend: Pilates. Cei mai mulți știu că reprezintă ședințe de exerciții intense, delicate cu articulațiile, ce necesită controlul musculaturii abdominale și simțul echilibrului, coordonate permanent cu respirația. Însă puțini cunosc faptul că Pilates a fost inventat acum mai bine de 100 de ani.

Întreaga viață organismul uman are nevoie zilnic de mișcare și că există o interdependență între controlul mental al mișcării și exercițiul fizic. Iar acestea ajută la menținerea unei posturi corecte pe întreaga viață, la tonifierea musculaturii și astfel mențin nealterată starea generală de sănătate.

Publicitate

Programul Pilates ce se regăsește acum și la centrul de fitness Show Time Sport Club poate fi practicat de persoanele cu probleme de osteoporoză sau cu diverse afecțiuni la nivelul coloanei vertebrale sau a spatelui, cum ar fi scolioza, cifoza, lordoza.

Avantajele practicării acestui gen de mișcare sunt multiple, putându-se rezuma însă faptul că mărește rezistența fizică la efort și capacitatea pulmonara, întărește musculatura, fără a o dezvolta exagerat, creează un corp alungit, tonifiat cu coapse suple și abdomen plat, îmbunătățește flexibilitatea, ameliorează durerile de spate, putând fi efectuate atât de femei cât și de bărbați, dar și de către femeile însărcinate sau tinere ce au devenit mame.

Ritmul recomandat este de 2 ședințe pe săptămână a cate 50-60 minute. Sesiunile încep cu exerciții de respirație. Apoi continuă cu exerciții pentru toate grupele mari musculare. Acestea sunt urmate de stretching, pentru detensionarea zonelor și evitarea febrei musculare.

La centrul Show Time Sport Club antrenamentele de Pilates pun accentul pe „calitate, nu pe cantitate”, ora fiind predată în principal pentru primul nivel, cel de începători, în fiecare zi de Marţi de la ora 17.00.

Pilates înseamnă armonie, este pur, unic, ușor și gentil, fiind cea mai apropiată formă de mișcare de natura umană. Pilates începe cu liniște, se termină cu pace, dar e plin de tensiune, suspans și emoție. Exercițiile Pilates dezvoltă corpul uniform, corectează postura, revigorează mintea și înalță spiritul. Te face să îl dorești, să nu mai poți dar să mai vrei, să râzi că ai reușit și să plângi că ai terminat. Încearcă, îți va lua un an să-l înțelegi, pentru ca apoi să nu te mai lași de el tot restul vieții.

(Echipa Show Time)

Publicitate
banner we radio