Ştiri locale

Piețele agro-alimentare din Simeria şi de la Gară vor fi modificate

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe planifică modificări în funcționarea Pieței din cartierul Simeria, cunoscută şi ca Piaţa Dolar, și a pieței din cartierul Gării. Transformarea acestor zone publice va consta în reamenajarea locurilor de vânzare pentru comercianții existenți, se vor păstra buticurile care funcționează, și se vor înființa și locuri de parcare noi.

În Sfântu Gheorghe, administrarea piețelor orașului cădea în sarcina societății Tega SA, compania de salubritate având contract cu Primăria Municipiului încă din 1998. Contractul nou încheiat în primăvara anului 2018 este valabil pe o perioadă de 5 ani, însă acesta nu mai include toate piețele din oraș.

Publicitate

Conform acestui nou contract, doar piața centrală intră sub administrarea Tega, în timp ce piața din zona Gării, Piața Dolar din Simeria, piața din cartierul Ciucului și piața de pe strada Narciselor intră sub administrarea primăriei.  Conform planului primăriei, teritoriul piețelor din zona Gării și a Pieței Dolar se vor micșora fără a fi influențată activitatea de comerț desfășurată în aceste spații. Acestea își vor păstra caracterul de piață sub o formă mai ordonată. A fost necesară această decizie deoarece numărul vânzătorilor de legume și fructe la aceste două piețe a scăzut semnificativ (sunt doi vânzători în Piața Dolar și doar unul în piața din zona Gării) și activitatea comercială este desfășurată mai ales de către operatorii buticurilor. Terenul și spațiile de comercializare nefiind utilizate, întreținerea teritoriului a devenit deficitară.

Majoritatea teritoriului pieței din zona Gării este proprietate privată, ce nu va fi închiriată în continuare de primărie. Pe porțiunea de domeniu public aflat în administrarea primăriei mesele nefolosite și acoperișurile acestora vor fi demontate și vor fi înlocuite cu mese noi, potrivite pentru activitatea de comercializare în zona publică. Prin urmare, această transformare nu influențează vânzarea produselor pe piață în niciun fel.

Zona delimitată, ce servește pe post de piață pe teritoriul Pieței Dolar este în totalitate proprietatea primăriei, deci se pot realiza mai ușor modificări pentru deservirea comercianților cu amănuntul, vânzătorilor și locuitorilor zonei. Contractul de cooperare cu operatorii buticurilor de pe domeniul public a fost deja încheiat, și astfel aceștia își pot continua activitățile fără deranj. Mesele neutilizate vor fi înlăturate și vor fi amplasate noi mese pentru vânzători în partea din spate a pieței, iar pe teritoriul rămas liber, se va amenaja o parcare cu o capacitate maximă de 20 de autovehicule.

Având în vedere toate acestea, dorim să precizăm faptul că din Piața Dolar nu vor dispărea nici vânzătorii, nici produsele, însă vor fi disponibile locuitorilor și cumpărătorilor 20 locuri noi de parcare.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

 

Publicitate
banner we radio