Ştiri

Péter Eckstein Kovács demisionează din UDMR din cauza Legilor Justiției

Fostul consilier prezidenţial şi fostul parlamentar al UDMR Péter Eckstein Kovács a anunţat, sâmbătă seară, la mitingul de protest de la Cluj, că demisionează din calitatea de membru al UDMR.

„Piaţa Libertăţii, aşa cum s-a numit mai demult Piaţa Unirii, este un loc important, şi anunţ aici demisia mea din calitatea de membru al UDMR. Nu sunt de acord cu multe lucruri, dar ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR faţă de legile justiţiei. Modificările la Codul de procedură penală au trecut cu voturile UDMR. De asemenea, a contat în această decizie a mea şi cârdăşia cu PSD, este un lucru inacceptabil pentru mine. După 28 de ani de când am devenit membru al UDMR s-a umplut paharul”, a spus Eckstein.

Anunţul acestuia a fost întâmpinat cu aplauze de protestatarii prezenţi.

El a mai afirmat că Piaţa Unirii, unde s-a desfăşurat mitingul, o consideră un fel de Piaţa Libertăţii şi că demisionează după ce 28 de ani a fost membru al UDMR.

Aproximativ 300 de persoane au protestat, sâmbătă seară, la Cluj, împotriva PSD şi a preşedintelui social-democrat, Liviu Dragnea.

Protestatarii au scandat, printre altele, „Demisia”, „Nu plecăm”, precum şi „Iohannis”, în semn de susţinere pentru preşedintele României.

De asemenea, ei au purtat pancarte cu mesaje precum „PSD, ciuma roşie”, „Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”.

Péter Eckstein Kovács a fost senator din partea UDMR până în anul 2008, iar între anii 2009 – 2011 a fost consilierul fostului preşedinte Traian Băsescu. Eckstein este unul dintre membii fondatori ai UDMR şi a condus platforma liberală din cadrul Uniunii.

Kelemen despre demisia lui Eckstein: „În ultimii ani, nu a avut o contribuţie activă”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că fostul senator Péter Eckstein Kovács, care a anunţat că demisionează din UDMR, nu a avut în ultimii ani o contribuţie activă la apărarea drepturilor comunităţii maghiare.

Kelemen Hunor a arătat, sâmbătă seara, că regretă orice plecare din organizaţie şi îi doreşte succes în continuare lui Péter Eckstein Kovács.

„Regretăm orice plecare din organizaţie, îi dorim succes în continuare. Principiile sau dezideratele noastre nu s-au schimbat şi nu se vor schimba nici după această plecare. Domnul Péter Eckstein Kovács, în ultimii ani, nu a avut o contribuţie activă la apărarea drepturilor comunităţii maghiare”, a subliniat Kelemen.