Ştiri locale

Peste 800 de cadouri adunate în campania „Christmas challenge. Let’s win together” derulată de Serviciul de Ajutor Maltez

Peste 30 de clase de elevi din Sfântu Gheorghe au acceptat în acest an provocarea lansată de Serviciul de Ajutor Maltez – Christmas Challenge. Let’s win together”, de a dona cadouri copiilor nevoiași și familiilor cu posibilități financiare reduse, în pragul sărbătorilor de iarnă.

În cadrul maratonului, ajuns la cea de a 3-a ediție, au fost colectate 823 de cutii cu cadouri, și deși provocarea a fost adresată în principal elevilor de liceu, gimnaziu și clasele primare, donații au venit inclusiv din partea unor persoane fizice.

Publicitate

„3 ani, sute de cadouri, nenumărate momente fericite. Ceea ce a început ca o idee bună, s-a transformat într-un adevărat eveniment de Crăciun, o ocazie așteptată, o activitate de consolidare a comunității. În acest an, la cea de-a treia ediție a evenimentului, 32 de clase și multe persoane fizice s-au gândit că ar dori să ajute. Cele 823 de cadouri colectate le arată copiilor și în acest an că miracolul Crăciunului este viu. Ne gândim cu recunoștință la toate edițiile de Christmas Challenge pe care le-am avut, la mulți oameni buni care ne-au ajutat, la clasele vesele care s-au unit ca o echipă, la organizațiile care au considerat evenimentul nostru important și la toate zâmbetele și lacrimile de bucurie pe care le-au adus cadourile. Privim spre viitor cu încredere și credem că împreună putem face mai mult în fiecare an”, au transmis reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez, într-o postare pe pagina de Facebook a organizației.

Competiția s-a derulat în perioada 8 – 15 decembrie, iar pentru a se înscrie în tragerea la sorți pentru câștigarea unui team building gratuit organizat de Serviciul de Ajutor Maltez, elevii au avut sarcina de a preda o cantitate de cutii cu cadouri cel puțin echivalentă cu jumătate plus unu din efectivul clasei din care fac parte.

Câștigătorii aleși în urma tragerii la sorți vor fi anunțați în data de 21 decembrie, pe pagina de Facebook a organizației.

Cutiile cu cadouri, conținând rechizite, obiecte de igienă personală, îmbrăcăminte, jucării, cărți și dulciuri, vor fi distribuite în zilele următoare unor familii nevoiașe din județ.

În cadrul ultimei ediții au fost donate aproape 1.000 de cutii cu cadouri.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio