Ştiri locale

Peste 80 de elevi covăsneni, absenţi la prima probă a Evaluării Naţionale

Un număr de 85 de elevi de clasa a VIII-a, din totalul celor 1.567 înscrişi în judeţul Covasna pentru susţinerea Evaluării Naţionale, au absentat marţi de la proba la Limba şi Literatura Română.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, nu au fost semnalate incidente şi nici candidaţi eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă în cele 48 de centre de examen amenajate pentru această sesiune.

Publicitate

Următoarea probă, cea la Matematica, va avea loc joi, 24 iunie, fiind urmată de cea la Limba şi literatura maternă care va fi susţinută vineri, 25 iunie.

Primele rezultate se vor afişa pe data de 29 iunie, până la ora 14:00, iar absolvenţii vor afla rezultatele finale în data de 4 iulie.

Rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu Regulamentul general privind protecţia datelor.

Pentru absolvenţii claselor a VIII-a care din motive medicale sau din alte motive justificate prin certificat medical nu se pot prezenta la probele din prima sesiune a Evaluării Naţionale, se va organiza o etapă specială, la care se vor putea înscrie în perioada 28 iunie – 2 iulie.

Probele scrise din cadrul etapei speciale se vor susţine, conform calendarului, pe 5 iulie la Limba şi literatura română, pe 6 iulie proba la Matematică, iar pe 7 iulie, proba la Limba şi literatura maternă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio