Ştiri locale

Peste 74.300 de persoane vaccinate anti-Covid în centrele din judeţ. Peste 550 sunt minori

De la începutul campaniei de vaccinare anti-Covid și până în prezent, în centrele amenajate în judeţul Covasna s-au imunizat în total 74.342 de persoane, dintre care 37.508 au primit prima doză, iar restul de 36.834 au făcut schema completă, conform celor mai recente date ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna.

Conducerea instituţiei a transmis, într-un răspuns la solicitarea We Radio, că din totalul celor care au primit prima doză de vaccin, 9 au avut test pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, iar din rândul persoanelor care au primit schema completă, doar 3 au fost declarate infectate după administrarea ultimei doze.

Publicitate

Şeful DSP Covasna, Agoston László, a precizat că majoritatea cazurilor s-au înregistrat la câteva zile distanţă după administrarea dozelor de vaccin şi, cel mai probabil, persoanele respective erau deja infectate, însă nu aveau simptome vizibile.

„Dintre persoanele vaccinate cu prima doză, 9 au fost infectate cu SARS-CoV-2, iar dintre persoanele vaccinate cu schema completă, 3 s-au infectat. Trebuie menţionat că majoritatea s-au infectat la câteva zile (3-7 zile) de la administrare, când vaccinul încă nu şi-a făcut efectul. Probabil au fost deja infectate, dar încă nu aveau simptome”, ne-a transmis directorul DSP Covasna.

Potrivit acestuia, din totalul persoanelor imunizate până în prezent în centrele din judeţ, 551 au fost minori, iar 465 dintre aceştia au primit schema completă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio