Ştiri locale

Peste 700 de sancţiuni aplicate în ultima săptămână de poliţiştii covăsneni

Siguranţa cetăţeanului şi menţinerea climatului de siguranţă publică sunt preocupări permanente pentru poliţişti şi reprezintă scopul acţiunilor desfăşurate de aceştia.

În perioada 5-11 august a.c., poliţiştii covăsneni au intervenit la 217 evenimente, 88 dintre acestea fiind sesizări venite prin 112.

Publicitate

Prezenţa activă în teren a poliţiştilor s-a concretizat în constatarea a 77 de infracţiuni, dintre care 22 au fost constatări în flagrant. Din cele 77 de fapte, 34 au fost infracţiuni contra patrimniului, 21 contra persoanei şi 7 la regimul circulaţiei.

De asemenea, au fost aplicate 709 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 180.132 de lei. Dintre acestea 93 au fost pentru abateri la regimul convieţuirii sociale reglementat de Legea 61/1991 şi 19 pentru fapte de natură economică.

Pentru menţinerea siguranţei traficului rutier au fost aplicate peste 500 de sancţiuni contravenţionale, 192 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Tot pentru abateri în trafic au fost reţinute 23 de premise de conducere şi 11 certificate de înamtriculare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat un control la o societate comercială din oraşul-staţiune Covasna, iar în urma verificărilor au depistat unele nereguli. În cauză s-a luat măsura confiscării a 336 kg de legume şi fructe şi 200 buc de porumb ştiulete, în valoare de 672 de lei, care au fost predate unei unităţi specializate în vederea comercializării, administratorul neputând să prezinte niciun document legal pentru produsele respective. Totodată s-a dispus sancţionarea societăţii cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul comerţului.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio