Ştiri locale

Peste 700 de cutii cu cadouri donate în cadrul acțiunii „Christmas challenge. Let’s win together!”

Provocarea lansată la finalul lunii noiembrie de Serviciul de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe pentru elevii de liceu, gimnaziu și clasele primare, de a colecta cât mai multe cadouri pentru copiii care provin din medii defavorizate, s-a încheiat cu succes.

Voluntarii organizației au pus în joc și un premiu care constă în participarea la un team-building organizat anul viitor, pentru elevii care au reușit să adune o cantitate de cutii cu cadouri echivalentă cu jumătate plus unu din efectivul clasei din care fac parte.  

Publicitate

Peste 700 de cutii cu daruri au fost colectate în cele 3 puncte amenajate în municipiu (la scena din centrul orașului, la Stadionul Municipal din Simeria și în fața magazinului AMIGO din cartierul Lenin) iar vineri, live pe pagina de Facebook a Serviciului, au fost trase la sorți clasele câștigătoare.

„În ultimele 3 săptămâni am derulat concursul numit Christmas Challenge. Let’s Win Together! Suntem foarte recunoscători și vă mulțumim pentru că ne-ați ajutat, iar acțiunea noastră a avut mare succes (…) Campania era despre strângerea cadourilor pentru copiii nevoiași din Sfântu Gheorghe și din localitățile învecinate. Am vrut să strângem cât mai multe cadouri pentru ei. Cu ajutorul vostru am reușit să strângem peste 700 de cutii! Concursul nu a fost doar pentru clase, ci și pentru donatori individuali, pentru familii (…) Au fost foarte mulți donatori individuali, iar surpriza noastră este că vom premia și o persoană din această categorie”, a transmis în cadrul live-ului Tankó Tímea, una dintre voluntarele Serviciului.

Cele mai multe cadouri au venit din partea elevilor de la „Váradi József”

În lupta pentru premiu au intrat clasele care au donat cele mai multe cutii cu daruri, fiind alese din 5 categorii: grădinițe și clase pregătitoare, clasele I-II, III-IV, V-VI, respectiv VII-VIII.  

În urma tragerii la sorți au fost desemnate câștigătoare clasa 0 D de la Școala Gimnazială „Váradi József; clasa a II-a A de la Colegiul Național „Székely Mikó”; și clasele a IV-a C, a VI-a E și a VII-a C de la Școala Gimnazială „Váradi József”.

Surpriza voluntarilor a fost anunțarea unei categorii separate, cea a donatorilor individuali, care la rândul lor au donat în număr mare. Astfel, în urma tragerii la sorți a fost desemnată câștigătoare  Kovács Julianna, pe care voluntarii o vor contacta telefonic pentru a intra în posesia premiului.

Cadouri și din partea jucătoarelor de la Sepsi-SIC

Printre cei care s-au implicat în campania Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe s-au numărat și baschetbalistele de la Sepsi-SIC. În cursul săptămânii trecute, jucătoarele și membrii staff-ului au ambalat cadouri în cutii de pantofi, pe care le-au livrat la filiala organizației.

„Odată cu apropierea sărbătorilor, echipa noastră de baschet a căutat să facă mai frumos Crăciunul pentru unii copii (…) Caritatea este un sentiment extraordinar, deoarece putem face perioada sărbătorilor mai frumoasă pentru copiii care au nevoie”, au scris reprezentanții Clubului, într-o postare pe Facebook.

În ultimii ani, la meciurile jucate de Campioana României la baschet feminin în preajma sărbătorilor de iarnă, suporterii erau invitați să vină cu cadouri, care să fie ulterior donate unor copii nevoiași.

Spre exemplu, în urmă cu doi ani, înaintea meciului de baschet din EuroCup Women împotriva turcoaicelor de la Orman Genclik, suporterii au donat sute de jucării din pluș, care ulterior au ajuns la copiii Centrului de zi „Boldog Apor Vilmos” din Covasna.

În luna decembrie a anul trecut, 350 de dansatori de la Cercul de dans modern al Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, coordonați de instructoarea Molnar Enikő, au dansat la Serbarea de Crăciun organizată la Arena Sepsi, în schimbul donațiilor făcute de spectatori pentru familiile nevoiașe din județ.  În cadrul evenimentului de atunci s-au strâns peste 500 de pachete cu cadouri.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio