Ştiri locale

Peste 640 de pacienţi la Urgenţe în ultima săptămână

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 28 martie – 4 aprilie s-au prezentat un număr de 641 de pacienți. În 173 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 35 (11 cazuri au necesitat internare – doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 50 (16 internați – doi pentru atac vascular-cerebral); Urgenţe chirurgicale: 71 (10 internați); Urgenţe de medicină internă: 199 (29 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 119 (la secția pediatrie un total de 112 de pacienții au fost tratați în sistem de urgență); Urgenţe psihiatrice: 47 (7 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 49 (39 internați); Urgenţe ortopedice (traume): 71 (din care în 8 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 25 de nașteri, 15 fete, respectiv 10 băieți au venit pe lume.

Două persoane au ajuns la secția UPU-SMURD cu leziuni rezultate din accidente rutiere. O femeie de 57 de ani a fost internată la secția ortopedie cu fractură de braț.

Un număr total de 9 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. Toți majori, și nici una nu a necesitat internare.

Opt persoane s-au prezentat în ultimele 168 de ore la secția urgențe cu leziuni rezultate din agresiuni. Un bărbat de 51 de ani, cu leziuni la nivelul capului și al toracelui a fost transferat la secția neurochirurgie Brașov.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Publicitate
banner we radio