Ştiri locale

Peste 6.300 de elevi covăsneni de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a susțin Evaluarea Națională

Elevii din ciclul primar și cei de clasa a VI-a susțin în aceste săptămâni examenul de evaluare națională, în județul Covasna participând, în total, 6.321 de elevi. Prima probă a avut loc marți, 10 mai, când elevii claselor a II-a au susținut proba scrisă la Limba română / Limba maternă, iar miercuri aceștia vor susține aceeași probă, citit.

Evaluarea națională pentru elevii de a II-a va continua joi cu proba la Matematică, iar vineri va fi rândul elevilor aparținând minorităților naționale să susțină testul de Limba română – scris și citit.

Publicitate

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, la nivelul județului sunt înscriși pentru aceste probe 2.241 sunt elevi de clasa a II-a, dintre care 746 de la secția română, respectiv 1.495 de la secția maghiară.

Potrivit Calendarului aprobat de Ministerul Educației, săptămâna viitoare vor începe evaluările elevilor aflați la finalul clasei a IV-a. Astfel, în data de 17 mai va avea loc proba la Limba română, urmată de cea la Matematică, în data de 18 mai, și de cea la Limba maternă în data de 19 mai.

În județul Covasna, la aceste probe sunt așteptați să participe 2.024 de elevi de clasa a IV-a, dintre care 664 de la secția română și alți 1.360 de la secția maghiară.

În ceea ce-i privește evaluarea elevilor de clasa a VI-a, vor fi organizate două probe, prima – cea de Limbă și comunicare, fiind programată pentru data de 25 mai, iar cea de a doua, la Matematică și științele naturii, va avea loc în data de 26 mai.

În județul Covasna, la aceste probe sunt așteptați 2.056 de elevi de clasa a VI-a, dintre care 623 provin de la secția română, respectiv 1.433 de la secția maghiară.

Fiecare probă va începe la ora 09:00. Conducerea IȘJ Covasna a transmis că rezultatele obținute de elevi nu vor fi afișate sau comunicate public, și nu vor fi trecute în catalog. Cadrele didactice vor comunica notele doar elevilor și părinților sau reprezentanților legali ai elevilor, în scopul cunoașterii stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio