Ştiri locale

Peste 56% dintre cadrele didactice din judeţul Covasna, vaccinate anti-Covid

Mai mult de jumătate din cadrele didactice din judeţul Covasna s-au vaccinat până în prezent împotriva virusului SARS-CoV-2, iar rata de vaccinare în rândul personalului didactic auxiliar şi nedidactic este în prezent de aproape 43%, informează conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IŞJ) Covasna.

Inspectorul şcolar general, prof Kiss Imre a făcut un apel către populaţia judeţului să dea dovadă de responsabilitate şi în perioada următoare şi să se protejeze de acest virus.

Publicitate

„Inspectoratul Școlar Județean Covasna a centralizat în data de 22.11.2021 datele transmise de unitățile de învățământ preuniversitar din județul Covasna referitoare la numărul angajaților vaccinați. Astfel, pe categorii de personal, situația este următoarea: rata de vaccinare a personalului didactic este de 56.35%, în timp ce rata personalului didactic auxiliar și nedidactic este de 42.88%. Apreciem faptul că a crescut valoarea ratei de vaccinare în rândul angajaților din sistemul de învățământ covăsnean și îndemnăm ca în continuare să se manifeste responsabilitate civică privind starea de sănătate proprie și a celor din jur”, a transmis conducerea IŞJ Covasna.

Amintim că începând de marţi, toate şcolile şi grădiniţele din Sfântu Gheorghe ţin cursuri în format fizic, după ce un nou Ordin al Ministerului Educaţiei a stabilit că în localităţile cu rata de incidenţă sub 3 cazuri la mia de locuitori cursurile au loc în format fizic indiferent de rata de vaccinare a personalului didactic.

Miercuri, rata de incidenţă în judeţ a coborât la 2,31 cazuri la mia de locuitori, iar la Sfântu Gheorghe a coborât la 2,38 la mie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate