Ştiri locale

Peste 500 de pacienţi în ultima săptămână la Urgenţele Spitalului Judeţean

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 25 aprilie – 1 mai s-au prezentat un număr de 515 pacienți. În 152 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 33 (22 pacienți au necesitat internare – doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 35 (17 internați – unul pentru atac vascular cerebral); Urgenţe chirurgicale: 50 (16 internați); Urgenţe de medicină internă: 177 (28 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 74 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 72 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 36 (12 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 36 (32 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 74 (în 8 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 22 de nașteri, 12 fete, respectiv 10 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință, la secția UPU­SMURD au fost primite 4 victime de accidente rutiere. Nici una nu a necesitat internare.

Un număr total de 9 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În niciun caz nu a fost nevoie de internare. Săptămâna trecută 5 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Publicitate
banner we radio