Ştiri

Peste 5.000 de măști pentru copii, potențial periculoase, au fost retrase de la vânzare în judeţul Covasna

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a transmis o notificare în sistemul european de alertă RAPEX în legătură cu măşti pentru copii Flippy, fabricate în China, transmite news.ro.

Pentru aceste măști, capacitatea de filtrare nu fost certificată ca atare de către organismul european relevant. Au fost retrase de la comercializare peste 5000 bucăţi de la un operator economic din judeţul Covasna.

Publicitate

Autorităţile române au transmis alertă în sistemul RAPEX – sistemul de schimb rapid de informatii privind produsele periculoase intre Comisia Europeana si statele membre ale Uniunii Europene – în legătură cu măşti de protecţie pentru copii FLIPPY, potenţial periculoase.

Produsul promovează un potenţial de protecţie împotriva particulelor virale, dar capacitatea de filtrare nu fost certificată ca atare de către organismul european relevant, potrivit alertei publicate de RAPEX.

Este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele de sănătate şi siguranţă şi există risul să nu asigure protecţia adecvată, dacă purtarea lui nu este asociată cu măsuri suplimentare.

Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi cu standardele europene EN 149.

Publicitate
banner we radio