Ştiri locale

Peste 420 de copii din Sfântu Gheorghe s-au născut anul trecut

Cele mai populare nume pentru copiii născuţi anul trecut au fost David şi Anna

Statistica Serviciului Comunitar de Evidență a Persoanelor  din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe pe anul 2020 ne indică faptul că numărul copiilor născuți anul trecut, cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, se ridică la 421. Numărul este în scădere faţă de anul 2019, când au fost 485 de copii născuţi.

Publicitate

În total, Serviciul a înregistrat anul trecut 1.026 de naşteri, cu aproape 700 mai puţine decât în 2019. Dintre aceştia, 248 este numărul născuților cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, iar 778 sunt copii înregistraţi la Sfântu Gheorghe, dar cu domiciliul în alte localități.

Numărul născuților din Sfântu Gheorghe a fost cel mai mare în luna ianuarie – 51, iar cel mai mic în luna decembrie, doar 23 de copii născuţi.

De asemenea, din cauza pandemiei şi a faptului că Maternitatea Spitalului Judeţean a fost închisă mai multe luni, numărul născuților care au domiciliul în Sfântu Gheorghe, dar nașterea a fost înregistrată în alte localități, este aproape dublu faţă de anul 2019. Vorbim despre 173 de copii născuţi în alte localităţi anul trecut, faţă de 90 acum doi ani.

În ceea ce priveşte cele mai folosite prenume pentru băieţi, singure sau în combinaţie cu alte prenume, David a fost folosit de 12 ori pe parcursul anului trecut, urmat de Bence (11) şi Krisztián (10). În cazul fetiţelor, prenumele Anna este cel mai întâlnit, fiind folosit de 8 ori, urmat de Hanna de 7 ori şi Fruzsina de 4 ori.

Publicitate
banner we radio