Ştiri locale

Peste 42.000 de kg de sticlă colectate la Sfântu Gheorghe într-un weekend

Societatea de salubritate Tega din Sfântu Gheorghe a adunat, pe parcursul a două zile, peste 40.000 de kilograme de recipiente de sticlă, în cadrul unei acţiuni de colectare a materialelor reciclabile, o cantitate de două ori mai mare decât cea colectată în mod obişnuit în decurs de o lună.

Conducerea societăţii a precizat că fiecare persoană care a predat cinci kilograme de sticle a fost recompensată cu o jumătate de litru de bere.

Publicitate

„În această lună, iniţiativa de a oferi o jumătate de litru de bere cadou fiecărei persoane care aduce cinci kilograme de sticle a fost primită cu succes de cetăţenii din Sfântu Gheorghe. Astfel, în week-endul 22-23 septembrie, au fost adunate în total 42.840 kg de recipiente din sticlă. Având în vedere faptul că în cursul unei luni se strâng în medie 20 de tone de sticlă la punctele de colectare, cantitatea adunată în cele două zile de week-end a fost de două ori mai mare decât într-o lună obişnuită”, au precizat reprezentanţii Tega.

Potrivit acestora, în următoarele două luni, Tega va intensifica şi extinde acţiunile de colectare a sticlei în alte 13 localităţi din judeţ, respectiv în Arcuş, Valea Crişului, Bodoc, Ghidfalău, Malnaş, Micfalău, Bixad, Ilieni, Chichiş, Vâlcele, Ozun, Reci şi Moacşa.

„Din experienţele anterioare a reieşit că în zonele rurale se adună în medie cinci tone de sticlă, deci acţiunile merită întreprinse. Mai mult decât atât, ele vor ajunge şi în zona Baraoltului, dar şi spre zona Târgu Secuiesc”, se mai arată în comunicat.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio