Ştiri locale

Peste 400.000 de lei s-au întors anul trecut în comunitate prin programele Fundației Comunitare Covasna

Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) a colectat anul trecut 583.000 de lei prin programul „Card comunitar”, iar din această sumă, 412.187 de lei s-au întors în comunitate, banii fiind utilizați pentru finanțarea unor proiecte locale, printre care plantarea de pomi fructiferi, excursii pentru elevii covăsneni şi promovarea produselor şi firmelor autohtone.

Programul a fost lansat în anul 2011, în parteneriat cu mai multe magazine, și se derulează în orașele Sfântu Gheorghe, Covasna, Baraolt şi Târgu Secuiesc. Conducerea Fundației a transmis că datorită succesului înregistrat în cursul anului trecut, doi noi potențiali parteneri și-au arătat intenția de a se alătura programului cu scopul de a susține comunitatea.  

Publicitate

„În Baraolt, interesul pentru cardul comunitar a crescut după tragerea la sorți, așa că, pentru o vreme, cardul bonus a fost în centrul atenției. Datorită acestui fapt s-au prezentat doi noi potențiali parteneri, alături de partenerul de aproape zece ani al cardului comunitar, Deák Hámor SRL. Sperăm că acest lucru se va concretiza în anul următor și că acest program comunitar, care este una dintre cele mai eficiente modalități de susținere a comunității, va continua să funcționeze în zona Baraolt, reunind oameni, organizații și firme în jurul dezvoltării locale”, a transmis directorul executiv al Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Cardul de fidelitate comunitar poate fi utilizat în magazinele sau unitățile din județul Covasna care promovează și vând produse sau servicii preponderent locale. Cumpărătorul beneficiază de 1% discount pentru produsele achiziționate, iar magazinul partener dublează această valoare, contribuind cu încă 1% la fondul comunitar operat de Fundaţie.

Cardurile pot fi utilizate în localitățile Sfântu Gheorghe, Baraolt, Târgu Secuiesc și Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio