Ştiri locale

Peste 40 de pacieţi internaţi în secţiile Covid ale Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe

Conducerea Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe a prezentat miercuri bilanțul ultimei săptămâni, în ceea ce privește cazurile de coronavirus.

Un număr de 37 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 se află în prezent sub tratament în diferite secții ale Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, iar alți 5 pacienţi suspecți, pentru care sunt așteptate rezultatele testelor PCR, se află sub monitorizare medicală.

Publicitate

În secția de Boli infecțioase Covid-19 sunt în prezent internate 28 de persoane pentru care testele au confirmat prezența virusului în organism, toţi având forme medii spre grave ale bolii, şi majoritatea fiind dependenţi de oxigenoterapie.

La secția de Chirurgie Covid-19 sunt tratați în prezent doi pacienţi, dintre care unul a fost transferat din judeţul Braşov.

În ceea ce privește pacienții cu forme grave ale bolii, conducerea Spitalului a transmis că miercuri, la secția de Terapie Intensivă erau internate 7 persoane, toate în stare critică, însă neintubate.

În ultima săptămână, 25 pacienți diagnosticați anterior cu Covid-19 au fost externați din Spital, și tot în această perioadă, în urma complicațiilor cauzate de infecția cu virusul SARS-CoV-2, 6 pacienţi cu vârste cuprinse între 55 şi 85 de ani și având diferite comorbidități și-au pierdut viața.

Miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 13 cazuri noi de COVID-19 în judeţul Covasna, unde rata de incidenţă a coborât la 1,09 la mia de locuitori.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio