Sport, Ştiri locale

Peste 40 de copii nou legitimați la CSM Sfântu Gheorghe. Vor primi câte un voucher de 300 de lei

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe a legitimat în ultima perioadă un număr de 42 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, în cadrul unui proiect al Guvernului României pentru susținerea sportului național de performanță.

Sportivii nou legitimați vor primi câte un voucher în valoare de 300 de lei pentru achiziționarea de echipamente sportive.  

Publicitate

Directorul CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia a transmis că sportul reprezintă un element esențial pentru sănătate, educație, socializare și disciplină, și le-a mulțumit părinților pentru faptul că și-au îndrumat copiii să aleagă una dintre cele 6 secții, respectiv atletism, lupte, handbal, judo, arte marțiale și gimnastică, dar și instituțiilor care au inițiat programul.

„Mulțumim Ministerului Tineretului și Sportului care a inițiat acest program, (…) Guvernului României care consideră în continuare că sportul este o prioritate în educație și sănătate, cât și directorului Direcției Județene de Sport și Tineret Covasna, Tiron Marius, pentru sprijinul acordat. De asemenea, îi felicit pe antrenorii Clubului care s-au preocupat pentru atragerea de noi sportivi, respectiv Matefi Arpad – Lupte, Ganciu Iulian – Atletism, Oltean Petru – Judo, Oltean Cristina – Arte Marțiale, Botoș Liviu – Gimnastică, Bărbos Viorel și Adespi-Molnar Marian – Handbal. Asigur toți sportivii și antrenorii că și pe viitor vom depune toate eforturile necesare pentru a pune la dispoziție resursele financiare, materiale și umane pentru practicarea sportului de performanță. Porțile Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe sunt deschise tuturor celor care doresc să facă sport într-un cadru organizat fiind nevoie doar de dorință, ambiție, disciplină și dăruire, sloganul nostru fiind Performanță, devotament și onoare!”, a transmis directorul CSM Sfântu Gheorghe.

Programul reprezintă una dintre cele mai ambițioase măsuri de intervenție în sprijinul sportului de performanță pe care Guvernul României a adoptat-o în ultimii ani, în vederea creșterii substanțiale a numarului de copii legitimați la cluburile sportive din țară, la nivel național fiind disponibile, în prima etapă, 30.000 de vouchere.

În urmă cu o lună, directorul CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia, aprecia că numărul sportivilor legitimați la Club va crește cu cel puțin 25%.

Cei 42 de copii nou legitimați se vor alătura celor 187 de sportivi ai CSM Sfântu Gheorghe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio