Ştiri locale

Peste 300 de locuri de muncă vor fi oferite de noul parc industrial de lângă Sfântu Gheorghe

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi că noul parc industrial construit la Câmpu Frumos din fonduri europene va oferi, în varianta pesimistă, peste 300 de locuri de muncă pentru localnici.

Antal Árpád a declarat că regulamentul de funcţionare a parcului a fost finalizat şi supus dezbaterii publice, iar după ce va fi aprobat de Consiliul Local municipal va intra în vigoare. Potrivit acestuia, pe lângă facilităţile oferite de autorităţi, investitorii ar putea fi interesaţi să investească în judeţul Covasna şi pentru că aici există o „cultură industrială” şi „oameni serioşi”.

Publicitate

Antal a mai spus că scopul construirii acestui parc industrial a fost nu doar de a crea noi locuri de muncă şi a atrage venituri la bugetul local, ci şi de a genera o concurenţă între firme pentru atragerea angajaţilor prin salarii mai stimulative.

Parcul industrial de la Câmpu Frumos a fost construit pe o suprafaţă de 16,5 hectare care a aparţinut unui fost IAS. Proiectul a fost finanţat cu 24,6 milioane de lei, dintre care trei sferturi au fost obţinuţi prin Programul Operaţional Regional, iar diferenţa reprezintă contribuţia autorităţilor locale.

Prima fază a proiectului a vizat demolarea clădirilor vechi şi igienizarea terenului aflat la marginea municipiului Sfântu Gheorghe, pe care au fost ridicate alte clădiri ce vor cuprinde birouri, ateliere şi săli de conferinţe.

Potrivit regulamentului de funcţionare care va fi supus aprobării Consiliului local municipal, chiriile vor fi stabilite în funcţie de anumite criterii, cum ar fi suprafaţa, nivelul şi tipul investiţiei, numărul locurilor de muncă create şi nivelul salariilor acordate angajaţilor.

Autorităţile ar dori să atragă, cu predilecţie, firme profilate pe producţie, servicii şi IT. Pentru a fi eligibile, acestea trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, printre care să fie înregistrate în România, să creeze minimum zece locuri de muncă, dar nu mai puţin de cinci locuri de muncă pe fiecare 1.000 de metri pătraţi concesionaţi, iar terenul minim concesionat să fie de 1.000 de metri pătraţi la preţul de 1,5 euro metru pătrat pe an fără TVA.

Firmele care îşi vor stabili sediul social în parcul industrial vor beneficia de reduceri suplimentare de 20% din taxa de concesionare, iar după cinci ani vor avea dreptul să cumpere terenul pe care au realizat investiţia. Birourile aflate în clădirea administrativă, care are aproape 1.750 de metri pătraţi, vor putea fi închiriate la preţul de 3 euro metrul pătrat pe lună plus TVA.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio