Peste 300.000 de lei colectaţi prin licitaţie civilă anul trecut, pentru susţinerea proiectelor comunitare din judeţ
Fundaţia Comunitară Covasna a adunat, în cursul anului trecut, 306.300 de lei în urma licitațiilor civile organizate cu scopul de a finanța proiectele iniţiate de organizaţiile nonguvernamentale din judeţ.
Directoarea fundaţiei, Bereczki Kinga, a transmis că această metodă de strângere a fondurilor s-a dovedit a fi cea mai eficientă, iar anul 2023 a fost „un an bun în ceea ce privește participarea la programele comunitare și responsabilitatea socială corporativă”.
Printre proiectele comunitare finanțate se numără: achiziționarea de paturi moderne de spital pentru pacienții îngrijiți la domiciliu, mese calde și educație after-school pentru elevii covăsneni care provin din medii defavorizate, organizarea unor tabere de vară pentru copiii bolnavi de cancer, sau achiziționarea unui covor de cauciuc pentru un loc de joacă pentru copiii autiști.
„În 2023, Fundația Comunitară Covasna a fost solicitată să colecteze fonduri pentru două evenimente majore prin metoda Licitație civilă. În cadrul Balului Rotary de primăvară, aproape 200 de donatori au donat 170.700 de lei pentru programul Home Assist al Crucii Roșii Covasna (paturi moderne de spital pentru pacienții aflați la domiciliu) și pentru programul KinderEd al Fundației Diakonia (activități de după-amiază pentru copiii săraci). La sfârșitul anului, la Lacul Roșu a avut loc Balul Întreprinzătorilor Secui, unde 55 de susținători (34 de persoane fizice și 21 companii) au donat 135.600 de lei pentru a sprijini trei proiecte comunitare: tabere de vară pentru copiii bolnavi de cancer (Asociația Împreună pentru copiii bolnavi de cancer Târgu Mureș), un covor de cauciuc pentru un loc de joacă pentru copiii autiști (Asociația Rază de soare în ploaie Gheorgheni) și modernizarea sistemului de încălzire la sediul centrului pentru persoane cu dizabilități (Fundația Șansă Gheorgheni). În concluzie, am avut un an bun în ceea ce privește participarea la programele comunitare și responsabilitatea socială corporativă (…) Comunitatea noastră este construită și consolidată prin faptele bune ale membrilor”, a transmis conducerea Fundației Comunitare Covasna.
Scopul licitaţiilor civile pe care Fundaţia Comunitară Covasna le organizează în fiecare an este de a atrage fonduri din sfera civilă pentru finanţarea unor proiecte de interes local.
Fundaţia a fost înfiinţată în 2010, la iniţiativa mai multor întreprinzători locali şi lideri de organizaţii civile, care şi-au propus să creeze un fond de dezvoltare a comunităţii locale şi să investească resursele în domenii importante precum educaţie, sănătate, protecţia mediului, cultură, economie şi sport, introducând astfel o nouă formă de filantropie, cea a „donaţiilor responsabile”.
(Ioana Ardeleanu)