Info Trafic, Ştiri locale

Peste 30 de amenzi în doar două zile în judeţul Covasna pentru nepurtarea centurii de siguranţă

Siguranța traficului rutier și reducerea numărului de accidente constituie o prioritate pentru poliția covăsneană, în acest sens fiind desfășurate acțiuni pentru disciplinarea participanților la trafic și sancționarea celor care se abat de la respectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice.

În perioada 16-17 ianuarie 2018 au fost desfășurate activități pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul nerespectării regulilor privind efectuarea manevrei de depășire, precum și pentru depistarea celor care nu respectă obligația de a purta centura de siguranță.

În cadrul acestor acțiuni au fost constatate 88 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate sancțiuni, 33 dintre acestea fiind pentru neportul centurii de siguranță sau nefolosirea dispozitivelor de retenție omologate. Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri au acționat în trafic și în weekend, de această dată fiind vizați cei care încalcă regimul legal de viteză sau conduc sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, în perioada 19-21 ianuarie a.c. polițiștii au constatat 103 abateri la regimul rutier, pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale, iar 63 dintre acestea au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua și în perioada următoare.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta