Ştiri locale

Peste 24.000 de participanți la cea de a doua ediție Sepsi Tabakó

În timp ce lucrările de după festival erau în plină desfășurare, Vargha Fruzsina, viceprimarul orașului Sfântu Gheorghe, a evaluat și a prezentat pentru presă cifrele evenimentului.

Anul acesta, 24.155 de persoane au participat la cele trei zile ale Festivalului Sepsi Tabakó, ceea ce a depășit cu câteva mii numărul de participanți de anul precedent. Aceasta a fost rezultatul muncii a multor oameni care au crezut în succesul evenimentului. Un total de 240 de voluntari, 75 de organizatori și mai multe instituții, printre care Primăria Sfântu Gheorghe, Consiliul Județean Covasna, Casa de Cultură “Kónya Ádám”, Asociația Komitatusz, asociatia Mathias Corvinus Collegium (MCC) și Festivalul VIBE, au participat la organizare și au contribuit la realizarea celor 118 evenimente.

S-a pus un accent deosebit pe artiștii și tinerii talentați din Covasna: din cei 55 de trupe, 16 au fost din Sfântu Gheorghe, iar din cele 29 de prezentări din primul schimb de lucru, 16 au avut speakeri locali. Viceprimarul a atras atenția asupra rolului deosebit pe care tinerii îl au, menționând în mod specific pe cei care și-au dedicat timpul și energia pentru succesul evenimentului.

“Împreună am putut să sărbătorim, să ne întâlnim și să petrecem cu cei 24.000 de participanți, și asta se datorează în mare măsură acestor oameni. Dacă Sfântu Gheorghe își va pierde acești oameni sau dacă ei decid că nu au motive să rămână aici, atunci și noi vom avea de suferit. Aceștia vor fi cei care îi vor învăța pe copiii noștri, care vor deveni liderii comunității noastre și ai instituțiilor culturale, și sunt foarte mândră că am putut să lucrăm împreună. Este important ca acești adolescenți să primească respectul pe care îl merită, pentru că ei lucrează pentru noi și pentru viitorul nostru”, a declarat viceprimarul, referindu-se la faptul că unii au exprimat nemulțumiri cu privire la organizare.

Vargha Fruzsina a tras și câteva concluzii din organizarea festivalului din acest, care vor contribui la succes în viitor. De exemplu, se va încerca mutarea locațiilor petrecerilor de noapte în interior, pentru a reduce zgomotul și disconfortul pentru locuitorii din jur. Anul acesta, din cauza unei inspecții de securitate de ultim moment, „uzina de noapte” a fost nevoită să aibă loc în aer liber, ceea ce a deranjat comunitatea din zonă.

Cu toate că data exactă pentru anul viitor nu a fost încă stabilită, Vargha Fruzsina a dezvăluit în răspuns la întrebările jurnaliștilor că intenționează să organizeze Festivalul Sepsi Tabakó și anul viitor.

(Comunicat de presă)

Publicitate
banner we radio