Ştiri locale

Peste 200 de persoane vaccinate în weekend la maratonul de la Sfântu Gheorghe

La maratonul de vaccinare organizat la sfârşitul săptămânii de Prefectura Județului Covasna, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la Sepsi Value Centre s-au vaccinat împotriva coronavirusului 219 persoane. 67% dintre cei înscrişi (147 de persoane) au preferat vaccinul Johnson&Johnson cu o singură doză, în timp ce restul (72 de persoane) au primit vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech.

Comparativ cu maratonul precedent au fost mai puține persoane din alte județe, dar au fost şi două persoane din afara ţării (una din Germania și una din Statele Unite ale Americii). De asemenea, 14 tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani au primit prima doză de Pfizer.

Publicitate

Prefectul judeţului Covasna, Ráduly István, a calificat ca „insuficientă” participarea populaţiei rurale. „În urmă cu o săptămână au participat la maraton peste 200 de persoane, iar acum din nou aproximativ tot atâtea. Am adăugat aproximativ două procente la numărul de persoane vaccinate din judeţ. Acesta ar fi un rezultat satisfăcător, însă constituie o problemă participarea slabă, de puţin peste 10% a populaţiei rurale. Solicit ca primarii și medicii de familie să meargă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe oameni că este în interesul lor și al nostru al tuturor ca printr-o vaccinare adecvată să obținem imunitatea de grup, deoarece aceasta este singura modalitate de a preveni să avem din nou restricții în eventualitatea unui al patrulea val al epidemiei. Ar fi timpul să înțelegem că vaccinarea este singura cale de a ne recâştiga libertatea, de a ne recăpăta viața de altădată”, a spus prefectul.

La centrul de vaccinare amenajat în parcarea Sepsi Value Centre sâmbătă au fost imunizate 107 persoane (72 cu vaccinul Johnson & Johnson și 35 cu Pfizer BioNTech), inclusiv șase copii.

Duminică au fost vaccinate 112 persoane (75 – Johnson&Johnson, 37 – Pfizer BioNTech), una din Germania (Johnson&Johnson), una din Statele Unite (Pfizer-BioNTech), opt tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

În urmă cu o săptămână, în prima parte a maratonului de vaccinare au fost imunizate 214 persoane.

Sursa: Comunicat de presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio