Ştiri locale

Peste 200 de elevi covăsneni absenţi la a doua probă a simulării examenului de Bacalaureat, dintre care 10 din cauza Covid-19

Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a susţin săptămâna aceasta simularea examenului naţional de Bacalaureat, în total, în judeţul Covasna fiind înscrişi pentru susţinerea acestor probe 1.204 elevi, conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

În total, 204 elevi au absentat marţi, la a doua probă a simulării – cea obligatorie a profiului, 3 dintre aceştia din cauza faptului că au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19, iar alţi 7 se află în izolare, fiind contacţi direcţi ai unor persoane infectate, potrivit inspectorului şcolar general, Kiss Imre.

Publicitate

Acesta a mai precizat că doar în cazul elevilor care provin din localităţi carantinate, Inspectoratele Şcolare pot dispune organizarea unei noi simulări a examenului de Bacalaureat, nefiind cazul şcolilor din judeţul Covasna. Există însă posibilitatea, de exemplu, ca elevii care au absentat motivat să poată susţine o testare la revenirea în şcoală.

„Nu se va organiza o simulare separată pentru ei, eventual la şcoală, dacă se stabileşte o dată specială pentru ei, ar putea să dea un test, dar nu se va organiza o nouă simulare. Pentru cei care provin din localităţile unde a fost instituită carantina, se poate organiza simularea la ieşirea din perioada de carantină, deci liceele pot organiza  la propunerea Inspectoratelor, care vor concepe subiectele, dar la noi nu există această situaţie, nu este cazul. În cazul celor absenţi se vor găsi soluţii punctuale”, ne-a spus şeful IŞJ Covasna.

În total, pentru simularea examenului naţional de Bacalaureat, în judeţul Covasna sunt înscrişi 1.053 de elevi din clasa a XII-a, dintre care 317 de la secția română şi 736 de la secția maghiară, respectiv 151 de elevi din clasele a XIII-a seral și frecvență redusă, din care 51 de la secția română şi 100 de la secția maghiară.

Prima probă, cea la Limba şi literatura română, a avut loc luni, fiind prezenţi 1.023 de elevi din cei înscrişi, iar 169 au absentat.

Şeful IŞJ Covasna a mai precizat că ambele proble au decurs fără probleme, nefiind elevi eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio