Ştiri locale

Peste 200.000 de lei s-au întors în comunitate prin programele Fundației Comunitare Covasna

Sponsorizarea unor organizații civile, investițiile în spațiul public și derularea de programe menite să consolideze comunitatea din punct de vedere economic au reprezentat și în cursul anului trecut principalele obiective ale Fundației Comunitare Covasna.

Prin susținerea unor proiecte și inițiative locale, au fost reinvestiți în comunitate peste 200.000 lei, iar programul „Card comunitar” a adus în contul Fundației peste 180.000 lei.

Publicitate

„Anul trecut am reinvestit în comunitate 231.498 lei din resurse proprii, din care 133.485 lei pentru sprijinirea programelor Pedalează pentru un scop bun, Licitația civilă, Pomi fructiferi sau Grafitti; 74.346 lei pentru proiecte speciale şi 23.667 lei pentru investiţii în spaţiul public. În fondul de card comunitar s-au strâns 186.500 lei. Cel mai mult a contribuit, ca şi până acum, firma Bertis (sumele strânse au adus 97% din fond). Mulţumim atât celor care ne sunt parteneri în programul de card comunitar, cât şi utilizatorilor de card comunitar, pentru colaborarea în sprijinul comunităţii. Ne dorim ca aceste activităţi să continue cu bucurii şi satisfacţii pentru noi toţi”, a transmis directorul executiv al Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Printre investițiile în spațiul public se numără amenajarea unui teren de joacă și amplasarea unei pompe pentru biciclete în municipiul Târgu Secuiesc, dar și amenajarea a trei mese de șah pentru exterior în stațiunea Covasna. De asemenea, o parte din banii strânși în cadrul acțiunilor derulate în cursul anului 2018 vor fi utilizați pentru amplasarea unei pompe pentru biciclete în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, investiție pe care Fundația Comunitară Covasna intenționează să o realizeze în primăvara acestui an. 

Cardul de fidelitate comunitar a fost lansat la Sfântu Gheorghe în urmă cu mai bine de 7 ani, pentru sprijinirea inițiativelor locale. Acesta poate fi utilizat în magazinele sau unitățile din județul Covasna, care promovează și vând produse sau servicii preponderent locale. Cumpărătorul beneficiază de 1% discount pentru produsele achiziționate, iar magazinul partener dublează această valoare, contribuind cu încă 1% la fondul comunitar operat de Fundaţie.

Cardurile pot fi utilizate în localitățile Sfântu Gheorghe, Baraolt, Târgu Secuiesc și Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio