Ştiri locale

Peste 2.000 de locuri libere la vaccinarea cu AstraZeneca în centrele din Baraolt și Întorsura Buzăului

Peste 2.000 de locuri pentru vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca sunt disponibile în cele două centre nou-înființate în localitățile Baraolt și Întorsura Buzăului, care vor deveni  operaționale în data de 15 februarie.

Programările pe platforma electronică s-au deschis începând de miercuri, 10 februarie, iar până joi seara, la centrul amenajat în sala veche de sport a Liceului Tehnologic „Baróti Szabó Dávid” din Baraolt se programaseră deja aproape 50 de persoane, în vreme ce la centrul de la Căminul Cultural Brădet – Întorsura Buzăului erau ocupate 90 din cele 1.200 de locuri disponibile inițial.

Publicitate

Reprezentanții DSP Covasna ne-au precizat că procesul de înscriere pe platformă va continua până la epuizarea tuturor celor 2.400 de locuri alocate pentru cele două centre.

„La Baraolt și Întorsura Buzăului activitatea o să pornească în cel mai bun caz pe data de 15 februarie, sperăm, pentru că atunci vom avea și vaccinul acolo. Miercuri la prânz au pornit înscrierile, iar joi erau înscrise la ambele puncte în jur de 70-80 de persoane până la sfârșitul lunii martie deja. În continuare sunt locuri libere și continuă programările”, ne-au explicat reprezentanții DSP Covasna.

Potrivit acestora, până în prezent, de la debutul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, în județul Covasna au fost vaccinate aproximativ 6.550 de persoane, din care aproape 1.400 au primit și doza de rapel.

La cele două centre nou-înființate în localitățile Baraolt și Întorsura Buzăului se pot imuniza doar persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, care fac parte din etapa a II-a a campaniei naționale, respectiv cele cu boli cronice și angajații din domeniile esențiale.

Locurile la centrele din municipiile Sfântu Gheorghe și Târgu secuiesc sunt ocupate în totalitate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio