Ştiri locale

Peste 140 de contestaţii în judeţul Covasna la Bac-ul de toamnă

Peste 140 de contestaţii, majoritatea la Limba română, au fost înregistrate în judeţul Covasna după afişarea rezultatelor celei de a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat.

Înainte de reevaluarea lucrărilor, rata de promovare este de 25,08%, Covasna fiind printre judeţele din ţară aflate la coada clasamentului în ceea ce priveşte elevii care au obţinut medie de trecere la examenul maturităţii.

Publicitate

Primele rezultate au fost afișate marţi, și tot atunci candidații au putut depune contestații. Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Judeţean (IŞJ) Covasna, din totalul celor 142 de contestații depuse, 88 au fost la Limba română, 22 la Matematică, 11 la Biologie, 10 la Geografie 3 la Istorie, două la Limba maghiară, respectiv câte una la Chimie, Fizică, Economie şi Logică.

Înainte de soluționarea contestațiilor, cea mai mare medie (7.86) a fost obţinută de un elev al Colegiului Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe.

Colegiul Național „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe este singurul cu o rată de promovare de 100%, și asta doar pentru faptul că toți cei 3 candidați înscriși pentru susținerea probelor scrise au obținut medii de trecere (7.86; 7.47, respectiv 6.77).

Cea mai mare medie obținută în rândul elevilor Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe la această sesiune a examenului național, înaintea soluționării contestațiilor, este de 7.16, iar candidatul, care provine de la specializarea Științele naturii, a obținut 7,75 la Limba română; 5,3 la Matematică și 8,45 la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană.

Pe secții, rata de promovare în rândul elevilor covăsneni de la secția română este de 34,85%, iar în rândul celor de la secția maghiară este de 22,64%.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio