Sport, Ştiri locale

Peste 12.000 de lei donaţi de suporterii OSK pentru plata amenzii primite după meciul cu U Craiova

Galeria Sepsi OSK a strâns şi donat 12.376 de lei, în semn de solidaritate cu echipa sancționată pentru organizarea defectuoasă a partidei din data de 31 ianuarie, suspendată din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni.

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) a decis, la mijlocul lunii trecute, sancționarea ambelor cluburi, amenda cea mai mare – 25.000 de lei – fiind aplicată clubului din Sfântu Gheorghe.

La rândul lor, oltenii au fost amendați cu 22.500 de lei, fiind interzis accesul suporterilor în tribune la 6 jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru. Sepsi OSK a câștigat cu 3-0 la „masa verde” partida cu U Craiova 1948, în urma deciziei Comisiei de Disciplină.

Oficialii clubului din Sfântu Gheorghe s-au declarat șocați de decizia Comisiei de a aplica amenda mai mare echipei organizatoare, considerând sancțiunea nemeritată.

„Suporterii echipei noastre au organizat la meciul de acasă din seara zilei de 6 martie, o colectare de donații în semn de solidaritate cu clubul Sepsi OSK, care ar trebui să achite, în urma meciului cu FC U Craiova 1948, o amendă nemeritată. În urma acțiunii, s-a colectat suma de 12.376 de lei, care a și fost predată clubului. Mulțumim pentru sprijinul generos tuturor celor care au donat!”, au transmis reprezentanții Sepsi OSK.

Amintim că pe 31 ianuarie, partida dintre Sepsi OSK și U Craiova 1948 a fost suspendată din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni. Arbitrul Andrei Chivulete a decis să întrerupă meciul, în încercarea de a-i convinge pe suporterii Craiovei să renunțe la scandările controversate.

După pauza de 10 minute minute, jocul a fost reluat, însă fanii au continuat cu scandările reprobabile. La doar câteva zeci de secunde de la reluare, Andrei Chivulete a decis suspendarea definitivă a jocului.

 (Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio