Ştiri locale

Peste 111.000 de teste de salivă distribuite şcolilor covăsnene săptămâna trecută

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna a distribuit săptămâna trecută 111.200 de teste de salivă pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 unităţilor şcolare din judeţ, kiturile fiind suficiente pentru 3 testări în rândul elevilor, preşcolarilor şi angajaţilor din învăţământ.

Conducerea Inspectoratului a transmis că 7 dintre testele de salivă realizate săptămâna trecută au avut rezultate pozitive, ulterior testarea PCR confirmând prezenţa virusului în 4 dintre cazuri, în vreme ce rezultatul unuia dintre testele pozitive de salivă a fost infirmat. Alţi doi elevi aşteptau vineri confrmarea rezultatelor prin teste PCR.

Publicitate

„Din data de 12 februarie și până în prezent, în județul Covasna au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2 18 elevi și preșcolari şi 6 cadre didactice. În acest moment, în evidența IȘJ Covasna sunt 18 cazuri active la elevi și preșcolari, 6 cazuri active la cadre didactice, și nu sunt cazuri active la cadrele didactice auxiliare și nici la personalul nedidactic”, a transmis inspectorul şcolar general, prof. Kiss Imre.

Potrivit acestuia, o singură clasă din cadrul Liceului „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna are activitatea didactică faţă în faţă suspendată din cauza apariției a 3 cazuri de infectare în rândul elevilor într-un interval de 7 zile. Cu toate acestea, elevii vor reveni în băncile şcolii luni, 21 februarie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio