Ştiri locale

Peste 100 de locuri de muncă disponibile la Bursa generală a locurilor de muncă de la Sfântu Gheorghe

Peste 100 de locuri de muncă în diverse domenii de activitate vor fi oferite în cadrul Bursei generale a locurilor de muncă ce va avea loc săptămâna viitoare la Sfântu Gheorghe, au anunţat marţi, organizatorii.

Potrivit conducerii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de muncă (AJOFM) Covasna, au fost contactaţi 191 agenţi economici, iar nouă dintre aceştia şi-au anunţat până acum intenţia de a participa la acest eveniment.

„Au fost oferite în total 102 locuri de muncă, patru pentru persoane cu studii superioare, 12 pentru studii medii, 44 pentru calificaţi şi 42 pentru necalificaţi, în următoarele domenii: industria textilă, construcţii, producţie şi comerţ (…) Cu ocazia acestui eveniment, persoanele care îşi caută un loc de muncă sau cei care doresc să îşi schimbe locul de muncă, au posibilitatea să interacţioneze direct cu angajatorii”, se arată într-un comunicat de presă.

Bursa generală a locurilor de muncă va avea loc în data de 12 mai, între orele 9,30-12,30, la Incubatorul de afaceri din Sfântu Gheorghe.

Potrivit datelor statistice, rata şomajului în judeţul Covasna a fost de 3,88% la finele lunii martie, în uşoară scădere faţă de luna precedentă, în evidenţe fiind înregistraţi 3.020 de şomeri, dintre care 2.643 neindemnizaţi.

Cei mai mulţi şomeri se regăsesc în rândul tinerilor sub 25 de ani (25%), dar şi în categoria persoanelor cu vârste cuprinse între 40-49 de ani (20%).

Datele prezentate de AJOFM Covasna relevă, de asemenea, că rata şomajului în rândul bărbaţilor este mai mare decât în cel al femeilor, care deţin o pondere de 47,35% din total.

Cei mai mulţi şomeri sunt în zona Sfântu Gheorghe, 951 persoane, urmată de zonele Baraolt şi Târgu Secuiesc cu 877, respectiv 641 persoane, Covasna cu 371 persoane şi Întorsura Buzăului cu 180 persoane.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio