Ştiri locale

Peste 100 de gospodării din Zăbala inundate vineri în urma unei ploi torențiale

Peste 100 de gospodării din comuna Zăbala au fost inundate vineri în urma unei ploi torențiale care a durat aproximativ două ore. Mai multe terenuri agricole au fost afectate, iar apa a pătruns în zeci de curți, beciuri și fântâni.

Echipaje din cadrul ISU Covasna au intervenit pentru înlăturarea apei, iar reprezentanții Primăriei au evaluat pagubele din zonele puternic afectate. 

Publicitate

Într-o postare pe Facebook, vineri seara primarul localității a scris că cel mai afectat a fost unul dintre poduri.

“Ploaia torențială de ieri dimineață ne-a pus la grea încercare. În decurs de aproape două ore a căzut o cantitate de 60 l de apă. A fost informat și ISU Covasna și dis-de-dimineață au venit pompierii de la Târgu Secuiesc. Împreună am făcut inventarul cu locurile cele mai afectate și s-au apucat de pomparea apei în trei zone diferite. Angajații Primăriei s-au apucat de scoaterea apei dintr-un alt punct cheie. Pompierii și angajații au lucrat până la ora 23.00”, a scris primarul Fejér Levente.

Potrivit acestuia, apa a distrus și mai multe străzi din localitate, care vor fi reparate în zilele următoare.

“Cantitatea mare de apă a distrus și foarte multe străzi, pe care le vom remedia în zilele următoare. Cel mai grav a fost avariat podul de la Pava, care în această seară ne-a dat bătăi de cap. (…) Deocamdată circulația este restricționată la 3.5 t. Celor care ne-au cerut ajutorul le solicităm să aibă răbdare, vom ajungem la toată lumea. Au fost afectate și suprafețe agricole pentru care vă rog să depuneți cerere că să putem transmite către Direcția Agricolă” a mai scris primarul Fejér Levente.

Edilul a mai precizat că până la sosirea echipajelor de intervenție mai mulți localnici s-au apucat să pompeze apa cu motopompe proprii.

În ultimele zile, mai multe județe, printre care și Covasna, s-au aflat sub atenționare meteo de instabilitate atmosferică și ploi torențiale.

 (Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio