Ştiri locale

Peste 100 de elevi, preșcolari şi cadre didactice din județul Covasna au Covid-19 în prezent

Numărul elevilor și preșcolarilor înscriși în unitățile de învățământ din județul Covasna, care în prezent sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2, a crescut la 64 (față de 41 în săptămâna precedentă).

În creștere este și numărul cazurilor active în rândul profesorilor și angajaților din sistemul de învățământ covăsnean. Conform Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, în prezent sunt infectate 41 cadre didactice (față de 26 cu o săptămână în urmă), 3 cadre didactice auxiliare și 4 angajați din categoria personalului nedidactic.

Publicitate

Toate cele 10 grupe ale Grădiniței cu Program Prelungit „Hófehérke” din Sfântu Gheorghe rămân în continuare în sistem online ca urmare a cazurilor de Covid-19 depistate, iar alte 71 de clase de elevi din județul Covasna au în prezent activitatea față în față suspendată.

„De la începutul anului școlar 2021-2022, în județul Covasna au fost suspendate activitățile față în față pentru 145 de clase / grupe din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui număr de 71 de cadre didactice, 116 de elevi și preșcolari, 5 cadre didactice auxiliare și 14 cadre din categoria personalului nedidactic. Menționăm că 10 grupe din Grădinița cu Program Prelungit „Hófehérke” (toate grupele) învață online conform hotărârii C.J.S.U. nr. 108/05.10.2021. Dintre persoanele infectate, sunt bolnavi activ 64 de elevi și preșcolari, 41 de cadre didactice, 3 cadre didactice auxiliare și 4 cadre din categoria personalului nedidactic. De asemenea, în acest moment, 71 de clase au activitatea față în față suspendată”, a transmis conducerea IȘJ Covasna.

Situația unităților de învățământ din județul Covasna, în ceea ce privește clasele și grupele cu activitatea suspendată poate fi consultată AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio