Ştiri locale

Peste 100 de automobile de epocă participă duminică la Retroparada Toamnei la Sfântu Gheorghe

Duminica aceasta, pe 29 octombrie, fosta Fabrică de Țigarete din Sfântu Gheorghe redevine locul de întâlnire al iubitorilor de automobile retro. Peste 100 de vehicule pe două și patru roți, aduse de participanți din aproape toată țara, vor putea fi admirate, începând cu ora 11:00, la Retroparada Toamnei.

Evenimentul este organizat de Retromobil Club România și, la fel ca în fiecare an, pe lângă expoziție programul cuprinde şi o paradă a vehiculelor istorice pe străzile din municipiu, urmând ca proprietarii mașinilor de epocă să pornească la ora 14:30 spre localitatea Bodoc.

Publicitate

„Vor fi cel puțin 100 de vehicule de epocă, atât din județele limitrofe, cât și din Mureș, Satu Mare, Dâmbovița, Buzău, dar și Ungaria”, ne-a spus Thomas Perpits, preşedintele Retromobil Club – filiala Covasna.

Prima ediţie „Retroparada toamnei” a fost organizată la Sfântu Gheorghe în 2015, cu scopul de a reuni pasionaţii de automobile clasice şi de epocă.

Considerată monument istoric, clădirea fabricii de ţigarete din Sfântu Gheorghe a fost construită în perioada 1901-1907 și a funcţionat până în decembrie 2010. În toamna anului 2021, după ce autoritățile locale au cumpărat terenul și complexul de clădiri cu scopul de a le introduce în circuitul turistic și de a organiza o serie de evenimente culturale și artistice, retroparada toamnei „s-a mutat” în curtea fostei fabrici.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio