Ştiri locale

Peste 10% dintre posturile ISU Covasna sunt vacante

Peste 10% din totalul funcțiilor prevăzute în organigrama Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna erau vacante la finalul anului trecut, potrivit unui bilanț al instituției.

Cel mai mare deficit se înregistrează în rândul personalului contractual, unde posturile sunt ocupate în proporție de doar 50%, iar posturile de ofițeri disponibile conform organigramei inspectoratului sunt ocupate în procent de 68%.

Publicitate

La polul opus sunt posturile de subofițeri (94%) și cele de maiștri militari (80%), conform statisticii inspectoratului.

În 2020, echipa ISU Covasna s-a „îmbogățit” cu un număr de 27 de angajați ajunși în cadrul instituției prin repartizare, mutare, transfer, încadrare directă, sau altele, iar numărul persoanelor care au plecat din unitate (mutate, transferate, pensionate, decedate, demisii, etc.) a fost de 22.

Potrivit datelor instituției, în cursul anului au fost organizate și sunt în desfășurare 7 concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante de ofițeri, prin recrutare din sursă internă, prin trecerea subofițerilor și maiștrilor militari în corpul ofițerilor.

De asemenea, un ofițer absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de pompieri și 4 absolvenți ai Școlii de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești – promoția decembrie 2020 – au fost repartizați către ISU Covasna.

Pe parcursul anului trecut, au fost înaintați în grade militare, la termen, 26 subofițeri și 10 ofițeri ISU, iar alți 3 ofițeri și 10 subofițeri au fost înaintați în grad înainte de termen.

(Ioana Ardeleanu)

sursa foto: Facebook / ISU Covasna

Publicitate
banner we radio