Ştiri locale

Peste 10% dintre candidații din județul Covasna, absenți la prima probă scrisă a Bacalaureatului

Peste 10% dintre candidații înscriși în județul Covasna la sesiunea de toamnă a examenului național de Bacalaureat nu s-au prezentat, luni, la prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română.

Conform Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, la această sesiune s-au înscris 384 de candidații, iar la prima probă ar fi trebuit să participe 286, însă au fost prezenți doar 256.

Publicitate

În județul Covasna, proba s-a desfășurat într-un singur centru – la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, și niciun candidat nu a fost eliminat din examen.

Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro.

„Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în intervalul 23 – 31 august. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice”, a transmis conducerea IȘJ Covasna.

Examenul continuă marți cu proba obligatorie a profilului, iar miercuri candidații vor susține proba la alegere a profilului și specializării, în timp ce absolvenții de liceu de la secția maghiară vor susține proba de limba și literatura maternă joi.

Primele rezultate înregistrate la probele scrise vor fi afișate în data de 31 august (până la ora 12:00), iar candidații nemulțumiți vor putea depune contestațiile în aceeași zi, până la ora 18:00.

„Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, mai transmite IȘJ Covasna.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

În sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat, din cei 1.152 de absolvenți de liceu înscriși, 1.105 s-au prezentat la toate probele, rata de promovare după soluționarea contestațiilor fiind de 65,16% în județul Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio