Ştiri locale

Peste 10.000 de amenzi aplicate de Poliţia Locală Sfântu Gheorghe în anul 2016

Începând de la înființarea ei la 1 ianuarie 2011, Poliția Locală din Sfântu Gheorghe, continuând activitatea poliției comunitare de până atunci, apără drepturile și libertățile fundamentale ale populației, proprietatea publică și privată și pe lângă acestea asigură prevenirea și descoperirea infracțiunilor ce-i intră în competență.

Jurisdicția sa se extinde asupra a cinci sfere: ordinea publică, ordinea în circulația rutieră, inspectoratul construcțiilor, ocrotirea mediului înconjurător și inspectoratul comercial.

Publicitate

La sediul ei stă de gardă la dispoziția populației 24 de ore din 24, respectiv în serviciu de dispecerat, în toate cazurile ce-i intră sub jurisdicție. Colegul care e de serviciu dispune de un modern sistem de luat vederi ce acoperă tot orașul, urmărește străzile, sensurile giratorii importante pentru urmărirea traficului, intrările respectiv ieșirile în și din Sfântu Gheorghe, piețele mai mari, parcurile, cartierele care mai demult ridicaseră probleme. Imaginile obținute sunt păstrate în general o perioadă de 30 de zile.

Contravenții tipice care caracterizează municipiul Sfântu Gheorghe

După cele spuse de către directorul instituţiei, Hadnagy István, dintre plângerile directe ale populației cele mai frecvente sunt problemele legate de inundarea apartamentelor, intrările blocate în locuințe și vecinii prea zgomotoși. Am mai aflat că o problemă ce revine sunt animalele nesupravegheate prin oraș – aceste cazuri fiind eliminate în ultima vreme. În legătură cu acest fenomen s-a putut desființa și circulația căruțelor în oraș, prezentă o vreme. Între anunțurile populației se află permanent cazuri de nerespectare a orelor de liniște, vecini zgomotoși și inundațiile produse în casa scărilor la blocuri. În aceste cazuri din urmă deseori asociația de locatari solicită deplasarea poliției locale la fața locului, deoarece respectivul contravenient nu se raportează corespunzător la situația creată de el. În privința infracțiunilor datele din 2016 arată că s-au produs la Sf. Gheorghe 5 cazuri de furt cu distrugere de bunuri. În cazuri mai grave cercetările sunt conduse de Poliția Română, poliția locală se poate implica într-un caz numai în situația în care surprinde pe făptaș în momentul săvârșirii faptei. Acesta e reținut și după încheierea unui proces verbal este predat Poliției Române.

Hadnagy István a afirmat că o problemă ce se cere în continuare soluționată este situația copiilor care cerșesc în oraș precum și a vânzătorilor ce comercializează pe stradă produse de sezon fără autorizație. Cerșetorii minori lăsați fără îngrijire sunt predați de către personalul poliției locale centrului de primire din strada Borviz al Consulului Județean, de unde însă aceștia revin la părinții lor, astfel situația se va repeta. Amenda în bani nu constituie soluție nici în cazul părinților copiilor cerșetori, și nici la vânzătorii ambulanți.

Soluția, în cazul  vânzătorilor ambulanți veniți cei mai mulți la Sfântu Gheorghe din Vâlcele și Hetea, ar fi valorificarea mărfurilor lor în localitatea de reședință.

Peste 10.000 de amenzi în 2016

Poliția Locală Sfântu Gheorghe a emis în anul trecut 10.023 de amenzi, din care 9.393 au fost în bani, în valoare totală de 1.082.060 de lei.

Rezumând toate aceste informații, Hadnagy István a afirmat că an de an se reușește reducerea numărului problemelor, și poliția locală, în sens mai larg poliția, ca organ răspunzător pentru apărarea siguranței publice și ordinii interne, pentru respectarea legilor și regulilor precum și pentru declanșarea procedurilor împotriva contravenienților, are tocmai această menire. Firește, totdeauna se găsesc persoane care nu respectă legea, și cum se soluționează un caz, imediat vine o nouă provocare. Tocmai pentru acest fapt profesia de polițist este importantă, și totodată o vocație dificilă, unde intră persoane într-adevăr devotate acestei meserii.

Poliția locală, ce funcționează azi în clădirea fostei centrale termice de pe strada Nicolae Grigorescu nr. 4, dispune de încăperi pe două niveluri, la cel inferior se află birouri, iar la etaj sala de ședințe, iar colegii care doresc destindere sau exerciții fizice au la dispoziție o sală de condiționare fizică și masă de tenis de masă. Unitatea dispune de biciclete și două automobile de patrulă. Se plănuiește procurarea a două noi automobile de serviciu.
Mulțumim celor 45 de angajați ai poliției locale, dintre care 37 poartă uniformă, pentru munca devotată, dedicată orașului și siguranței locuitorilor!

(Primăria Sfântu Gheorghe – www.sfantugheorgheinfo.ro)

Publicitate
Publicitate
banner we radio