Ştiri locale

Peste 1.700 de elevi covăsneni încep de luni simularea Evaluării Naționale

Peste 1.700 de elevi de clasa a VIII-a din județul Covasna sunt așteptați să participe săptămâna viitoare la simularea Evaluării Naționale, care va începe luni, 29 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, și va fi urmată de proba scrisă la Matematică (30 martie) și de cea la Limba maternă (31 martie).

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna a transmis că, în acest an școlar, subiectele pentru simulare sunt redactate sub forma unor broșuri tipărite față – verso, pe care elevii vor scrie răspunsurile.

Publicitate

Accesul în sălile de clasă se va face până la ora 08:30, iar probele scrise vor începe zilnic la ora 09:00, elevii având la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor, din momentul în care le-au fost distribuite.

„În județul Covasna sunt așteptați să susțină simularea examenului de evaluare națională 1.739 de elevi din clasa a VIII-a din cele 76 de unități școlare (61 de unități centre financiare și 15 structuri arondate). Rezultatele obținute de elevi sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/ tutorelui, notele obținute la simularea națională pot fi trecute în catalog”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul IȘJ Covasna.

Aceeași sursă mai precizează și că indiferent de scenariul în care se află unitatea de învățământ în care funcționează clasele a VIII-a, simularea probelor scrise ale Evaluării Naționale se va desfășura în sălile de clasă, cu respectarea tuturor măsurilor obligatorii pentru prevenirea infecțiilor cu virusul SARS-CoV – 2.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio