Ştiri locale

Peste 1.700 de angajaţi covăsneni din sistemul sanitar şi asistenţă socială, în grevă japoneză

Peste 1.700 de angajaţi din sistemul sanitar şi asistenţă socială din judeţul Covasna vor intra miercuri în grevă japoneză, fiind nemulţumiţi de nivelul salariilor.

Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat marţi că la protest vor participa angajaţii tuturor spitalelor din judeţ, ai Serviciului de Ambulanţă, Centrului de Transfuzie Sanguină Covasna, precum şi ai Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Publicitate

“Nu vom întrerupe lucrul, dar vom purta banderole albe în semn de protest. E necesar să ne arătăm nemulţumirile şi să facem presiuni, pentru că veniturile salariale din Sănătate sunt foarte reduse faţă de situaţia actuală, sporurile se calculează la salarii din 2018, mulţi angajaţi nici nu au văzut cum arată tichetele de vacanţă, este şi cazul celor din spitalele din Baraolt şi Târgu Secuiesc, şi mai avem şi alte nemulţumiri. Deci, toate unităţile medicale şi de asistenţă socială din judeţul Covasna vor intra miercuri în grevă japoneză, alături de ceilalţi colegi din ţară. În cursul zilei de astăzi vom informa conducerile acestor instituţii cu privire la acţiunea noastră de protest”, a declarat Vasile Neagovici pentru AGERPRES.

Potrivit acestuia, sindicaliştii sunt decişi să declanşeze grevă generală dacă revendicările lor nu vor fi acceptate de Guvern.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio