viroze respiratorii
Ştiri locale

Peste 1.600 de viroze respiratorii în ultimele zile în județul Covasna

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a început centralizarea cazurilor de gripă și infecții acute respiratorii din acest sezon, în ultima săptămână fiind diagnosticate 1.666 de viroze, majoritatea fiind forme ușoare, care nu au necesitat spitalizare.

Potrivit reprezentanților instituției, numărul cazurilor de pneumonie se menține la nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut, în ultima săptămână fiind diagnosticate, pe raza județului, 456 de cazuri, dintre care sub 2% au necesitat spitalizare.

„Numărul de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare a fost de 1.666 în primul sezon de supraveghere, au fost totuşi mai puține faţă de anul trecut, când am înregistrat în jur de 1.800 de cazuri noi. Sunt cazuri uşoare, forme care nu prea au necesitat spitalizare, doar 1,32% dintre pacienţi au avut formă medie sau mai gravă şi au ajuns în spital. În ceea ce priveşte pneumoniile, s-au înregistrat 456 de cazuri diagnosticate în această săptămână, faţă de 405 cazuri în perioada similară a anului trecut, suntem cam la acelaşi nivel. Şi aici, ponderea spitalizărilor este de numai 1,94%, marea majoritate a cazurilor fiind forme uşoare, care nu au necesitat internare. Procentul medicilor de familie care au raportat la timp este de 92%, este vorba despre medicii care sunt în metodologia de supraveghere”, ne-a explicat Igyártó Gabriella, reprezentanta Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile din cadrul DSP Covasna, potrivit căreia, până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de gripă.

„Nu au fost înregistrate nici măcar forme investigate ca fiind suspecte, deci avem o lipsă a activității gripale”, a mai spus reprezentanta DSP Covasna.

În ceea ce privește numărul cazurilor de Covid-19 înregistrate la nivelul județului, Ministerul Sănătății a raportat, marți, 22 de cazuri nou-confirmate, ducând bilanțul de la începutul pandemiei la un total de 22.175 de infectări. Rata de incidență a cazurilor pe județ este de 0,4 la mia de locuitori, iar în municipiul Sfântu Gheorghe este de 0,43/mie, aceasta din urmă fiind calculată pe baza celor 27 de cazuri aflate în evidența DSP Covasna în ultimele două săptămâni.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio